Мръсната игра с Класическата гимназия: Писна ни!

76394
Снимки:

Сигурно вече ви е омръзнало да четете за проблемите на Класическата гимназия. На родителите, чиито деца всеки ден отиват в порутената сграда на 13 ОУ, разминавайки се с дилъри на дрога, цигари, документи, проститутки в официално признат за най-опасен в София район от МВР също им писна.

Вчера, 17 февруари, децата трябваше да започнат учебните си занятия в ремонтираната сграда на ул. "Баба" №16. Така написа министърът на културата една седмица по-рано. Да, ама не. И.д.-то Мариела Папазова спретна поредната си сценка – издаде контразаповед, строи РЗИ да обяви, че сградата не е готова и дечицата отидоха, кой на Баба, кой в 13-то, след което напълно логично излезе в болничен.

Забележете - в рамките на един следобед, петъчен следобед, в РЗИ постъпва сигнал, направена е проверка и са изготвени предписания. Месеци по-рано г-жа Папазова не се свени да настани в сградата на 13 ОУ без необходимото разрешение от СЗРИ близо 500 деца.

Нещо повече от месеци наред и.д.-то е абсолютно наясно със съдържанието на техническия паспорт на сградата на 13 ОУ, където недвусмислено е обяснено, че "Като цяло сградата на училището е неподдържана, рушаща се и с нефункциониращи инсталации. Сградата е в експлоатация от много години, без да е извършван сериозен, основен ремонт. Настъпили са повреди и разрушения в елементите на конструкцията на сградата.."

Това явно не може да впечатли никого - нито МК, нито РЗИ, никого...

НГДЕК не се премести в Модерно предградие, МК каза, че сградата там е готова да приеме ученици

Казусът с местоположението на НГДЕК става все по-заплетен и неразрешим, след като днес нямаше провеждане на учебни занятия в сградата н...

Без значение остават десетките жалби, молби, сигнали, основани на документи до различни институции, в крайна сметка насочени към Министерство на културата, където просто потъват.

Без значение е фактът, че учебен процес в Класическата гимназия от месеци няма. Има размяна на подписки, декларации и всичко това заради нечие желание и амбиции за сградата на 13 ОУ.

Декларация за протест с указания за попълване

Връзките са страшни, това е ясно. Още на първата родителска за тази учебна година среща виден български журналист размаха пръст с думите: „Ако вие направите така, че да върнете в старата сграда, аз такъв скандал ще ви спретна с азбеста от трибуната на моето радио” и го направи.

Експерт: "Азбестът" в сградата на Класическата гимназия е провокация

От Mинистерство на културата категорично заявиха, че азбест в сградата на НГДЕК на ул. "Баба" 16 в кв. "Модерно предградие" няма. Това ...

В седмицата след министерската заповед и месеци след края на ремонта изведнъж става ясно, че в сградата на ул. "Баба" има азбест. Това се тръби и в ефира на друго национално радио, където се канят за интервю само представители на едната страна, въвличайки името на БХК и 110 интелектуалци (намалели до 80 към вчерашна дата), които хабер си нямат за какво точно става въпрос.

Оказва се, че за "азбеста" всички знаят от години, запознати са и с несъстоятелността на този "аргумент", но го вадят като коз непосредствено след като става ясно, че министър Стоянович е решен да изпълни задълженията по проекта за ремонт.

Апропо – почти сигурно е, че четвъртият етаж на сградата на 13-то ОУ, който е построен на по-късен етап, съдържа същите етернитови плочи, като тези в зданието на ул. "Баба". Разбира се, това е само твърдение, без да е подкрепено с документи, както липсват такива и за азбеста в кв. "Модерно предградие" - засега.

Вчера следобед, въпреки обявената сърдечна криза и болничен лист, г-жа Папазова е забелязана пред Министерство на културата в компанията на своя брат Тити Папазов, чиито познанства според мнозина са истинската причина за всичко, което се случва. Какво прави Тити Папазов в МК? Какво?

Дали тази среща, предшествана от поход към Министерството на културата в учебно време (за което участвалите деца нямат отсъствия) и заплаха за учителски оставки, няма да забави изпълнението на готовата от 23 януари заповед за връщане на ул. "Баба"?

НГДЕК не се премести в Модерно предградие, МК каза, че сградата там е готова да приеме ученици

Казусът с местоположението на НГДЕК става все по-заплетен и неразрешим, след като днес нямаше провеждане на учебни занятия в сградата н...

Тази седмица (втора след официалното издаване на заповедта) се изпълняват предписанията на РЗИ. После може би ще чакаме да изсъхне паркета или ...?

Ремонтираната сграда е предадена на г-жа Папазова още в края на 2013 година, нейно задължение и отговорност е да стопанисва сградата. Сред родителите се създава впечатлението, че това умишлено не е направено, за да може да се посочат всички тези неуредици, при това в последния момент. Изнесените от сградата на ул. "Баба" №16 чинове са една от причините да не започнат учебните занятия там. Кой е разрешил, обаче, те да бъдат изнасяни?

Вместо директорът да пази Дома на училището, в седмицата на издаването на заповедта за връщане, там влизат учители и родители, чоплещи стени и снимащи обстоятелства, които са естествената заобикаляща среда в 13 ОУ. Всичко това с разрешение на директора, разбира се. До този момент същият този и.д. директор не допуска ничии камери да снимат мизерията 13-то.

Най-жалкото е, че редица учители с доказани имена стават жертви на играта, в която са въвлечени. Децата са разделени на лагери, като с тези от „губещия“ се правят опити за безпочвени наказания.

А дали мястото на 13 ОУ в историческия център на София, редом до Женския пазар и безкрайни конфликти, машинации и уволнения (през изминалата учебна година са уволнени 11 учители) ще повиши интереса на кандидатстващите в гимназията ще стане ясно съвсем скоро. Обвързана ли е мисията да си учител в НГДЕК с личността на директора и местоположението на училището?

НГДЕК не се премести в Модерно предградие, МК каза, че сградата там е готова да приеме ученици

Казусът с местоположението на НГДЕК става все по-заплетен и неразрешим, след като днес нямаше провеждане на учебни занятия в сградата н...

Седим и чакаме. Какво тук значат някакви си дни за живота и здравето на 500 деца? Вече минаха пет месеца.

Но не може да не си зададем въпроса, КОЙ позволява това се случва на гърба на тези деца?

Кой има интерес към сградата на 13 ОУ?

И още: ако се случи нещо с някое дете КОЙ ще носи отговорност? КОЙ???

Експерт: "Азбестът" в сградата на Класическата гимназия е провокация

От Mинистерство на културата категорично заявиха, че азбест в сградата на НГДЕК на ул. "Баба" 16 в кв. "Модерно предградие" няма. Това ...

И дали на някой му пука, че може да остане в историята като този, вкарал 500 деца в рушаща се сграда и позволяващ да се гаврят със заповедите му, признавайки по този начин, че друг дърпа конците?

Вижте по-подробно Техническия паспорт на 13 ОУ тук

Вижте още снимки от сградата на 13 ОУ

Така изглежда ремонтираната сграда на ул. "Баба"

Главните снимки са от 13 ОУ в момента

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com