Тюрлюгювечът Реформаторски блок!

12037
Тюрлюгювечът Реформаторски блок!
Снимка: БГНЕС

Всичките циркове, който се разиграват напоследък около правителството и управляващото мнозинство, се дължат на тюрлюгювеча "Реформаторски блок"! И циркът със самоопределилата се като българската Маргарет Тачър Меглена Кунева в сряда (3 февруари), и циркът с перкото Танев миналата седмица, и циркът с многообещаващия първоначално бивш министър на правосъдието Христо Иванов, който, изпаднал от каляската на властта, дотолкова се озлоби, че започна да хапе до кръв ръката, която го хранеше само допреди месец-два!

Вижте го тюрлюгювечът. Може ли крайнодясна групичка, каквато е Костовистката ДСБ, да се съеши идейно с дефакто левичарската групичка ДБГ на Меглена Кунева? Все едно да впрегнеш два коня да теглят кола - уж колата на реформите, но единият кон непрекъснато да тегли вляво, в усилието си да направи ляв завой, а другият, обратно, да тегли вдясно, за десен завой. Рано или късно юздата се къса, независимо колко опитен е кочияшът. Освен "лявото" (ДБГ) и "дясното" (ДСБ), във впряга на Реформаторския блок са впримчени още два коня, но тъй като те са във втората, по-непрестижната редичка, влияят по-малко на посоката на впряга! Третият кон (СДС) поначало е готов на всичко, само и само да има да "тегли" - някое министерство, четвъртият (БЗНС), послушен, се опитва да пази правата посока, а петият (алтернативните на ДПС турци) въобще не тегли, оставил се е на другите четири, където и да го отведат, все ще е от полза за конския имидж!

Караджов: Кунева сама изпрати SMS с номинацията си на премиера

Меглена Кунева сама е изпратила SMS на премиера със собствената си номинация. Това разкри Гроздан Караджов, депутат от гражданския съве...

Е как този политически тюрлюгювеч непрекъснато да не произвежда скандали?! Как този миш-маш от партии да не загаря и да не усмърдява час по час орталъка?!

И все пак - ако при провала на съдебната реформа и на министър Христо Иванов виновник се оказа големият партньор ГЕРБ, поради което Радан Кънев и ДСБ измислиха специалната за света парламентарна формула "хем в опозиция, хем на власт", то при провала на образователната реформа и на министър Тодор Танев депутатите на Реформаторския блок от така наречената Гражданска квота (не се разбра те фракция ли са на групата около Радан Кънев или не са, и ако са им фракция, значи ли това, че се явяват "фракция във фракцията"!) обявиха за виновен този път не големия партньор в коалицията - ГЕРБ, а съсобственият им Реформаторски блок, и подскочиха до небето, когато партиите в собствения им Реформаторски блок понечиха да вземат тяхната министерска квота - образованието - и да я дадат на Меглена Кунева! Почти като в турски сериал!

Ето сюжета, още по-накратко: Заедно сме, ама вие сте от партиите в Реформаторския блок, вие сте партийци, а ние (те са петима депутати, начело с баш мрънкалото Гроздан Караджов) сме също от Реформаторския блок, но от неговата Гражданска квота, тоест, ние не сме партийци! Издигайки Кунева за министър, вие, партийците на Реформаторския блок, отнемате на нас, гражданите на Реформаторския блок, един от полагащите ни се по първоначалното споразумение министерски пост! Крадете от нас!

Това е то! Който разбрал - разбрал, който не - следващия път! Тюрлюгювеч, миш-маш, манджа с грозде - по избор! А колкото за изпълнението в парламента в сряда - при гласуването на Меглена Кунева за образователен министър и за разхождащите се по това време в кулоарите 37 депутати, за да свалят кворума и изборът да се случи, нищо ново под слънцето на българската законодателна власт!

Кунева: Няма да разпилея и частица от свършеното

След като съм поела този ангажимент, аз ще го изпълня и ще го изпълня с отговорност и кураж. Това каза новоизбраният министър на образо...

Амбулантна търговия се казва, ако някой не може да си го спомни!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com