Що е то Internet ЛУМПЕН?

39722
Що е то Internet ЛУМПЕН?
Преди известно време в обществото ни се роди нов мит със своите нови герои ...

Митът за Internet Лумпените


Поводът е изказване на депутата от БСП Христо Монов, който нарече протестиращите с новото им име. Неговите думи "Технологията роди днес интернет лумпените" дадоха начало на една култура, мит, приказка дори легенда, която има потенциала да се превърне в израз на поколенческа, идеологическа и политическа битка.

Но защо едно изказване събуди толкова силен отзвук в обществото и превърна една иначе обидна квалификация в име, с което хората се идентифицират с гордост?

Отговорът за нас се крие в два важни елемента - технологиите (интернет) и това, че посланието е отправено основно към младите. Това мигновено разпалва традиционния спор между старото и новото поколение с точка на противопоставяне: "ти си млад, нищо не разбираш" и "ти си стар и не знаеш какво се случа днес". В тази битка обаче винаги печелят младите, защото в тях е бъдещето, а времето винаги побеждава. Другата страна е борбата на технологията, на прогреса, на новото, на глобалния свят на Интернет, свят на свобода и изява СРЕЩУ стария свят на консерватизъм, на отричане на технологията, на ограничаване на прогреса заради страх, на контрола над хората и техните мисли...

... най-големият страх за управляващите е да изгубят контрола над формирането на мислите и мнението на хората.

Контрапротестиращите се оплакаха на РИОКОЗ за шума от протеста

Подкрепящите кабинета "Орешарски" отново се събраха днес пред пилоните на НДК. Проправителствените демонстранти се заканиха да не се пр...

В България успешно се спекулира с помощта на телевизията и традиционните медии, но най-големият страх на управляващите са възможностите на Интернет. Този зловещ свят на свободна комуникация, информация и обединение на хората. Ах! Как ги е страх ... и то напълно заслужено, защото в този свят няма окови, няма цедка на мненията, няма бариера за обединението на хората. В този приказен и цветен свят ние можем да живеем, да общуваме и да градим живота си заедно и най-най-най-страшното - БЕЗ ТЯХ. И в този кошмарен свят се роди ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНЪТ.

Това митично същество не може да бъде излъгано, защото когато има нужда от информация - то просто я взима. Не просто СЛУША телевизора/ радиото/ вестника, а ГОВОРИ, КРЕЩИ и ГРАДИ. Може да каже какво мисли, да намери хора, които го подкрепят, и заедно да излязат на улицата и да се борят.

Лумпенията промени процеса слушам-изпълнявам в ГОВОРЯ-ДЕЙСТВАМ.

И това е страшно. Страшно е за всички, защото ще има промени. Ще изградим нещо ново, ще го изградим ЗАЕДНО. Днес ние сме БУДНИ, МЛАДИ и ВСЕСИЛНИ, защото държим съдбата си в наши ръце.

Нека да градим, създаваме и обичаме. Омразата и разрушението трябва да си тръгне с тях - НЕлумпените.

Стартира антиправителствена информационна служба

От днес започва работа Антиправителствената информационна служба, която ще публикува и изпраща съобщения за случващото се на протестит...


*Ако ти харесват картинките на Internet Лумпените, можеш да ги изтеглиш от тук: http://on.fb.me/12RkPvC

SmartiGraphs пита: що е то Internet лумпен?

В инфографиката ще откриете нашата теза:

  1. Кои са лумпените
  2. Какви са техните Супер сили
  3. Техните Оръжия
  4. Техните Инструменти
  5. И най-важното - тяхната Мисия

Let us lumpen together!

Протест № 38: Вече трябваше да ви няма

Недоволството от кабинета "Орешарски" води народа на протестното шествие за 38-ми пореден ден в столицата. Събралите се носеха българс...

Още от нас:

Не забравяй и нашата кампания* за Посланията напротестите: http://bit.ly/196OmK5. Каним те да се включиш като изпратиш твоето послание на нашата FB страница: https://www.facebook.com/Smartigraphs и да гласуваш за досегашните предложения: http://on.fb.me/13Sff3k << страхотни са!

*Повече за кампанията можете да научите ТУК и на нашата фен страница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com