Саботират властта!

6911
Саботират властта!
Снимка: БГНЕС

Случаят в посолството ни в Лондон е показателен. Както се казва доста изтъркано напоследък - черешката на тортата. А "тортата" е систематичната и целенасочена линия на саботажи, възприета от доскорошния съюзник във властта - партията на Радан Кънев, но отроче по паспорт и генетично на "бащата" Иван Костов - Демократи за силна България. Мира нямат напоследък, особено откакто Раданчо побесня и - съдейки по думите и делата му - загуби безвъзвратно връзката с главния си мозък!

Скандалът в българското посолство в Лондон, на който българският премиер по време на среща с българската общност бе освиркан, бламиран, надюдюкан и буквално нападнат от предварително подставени лица със заучени провокативни въпроси с една-единствена цел - да му сринат престижа и, както дословно се е изразил най-активният участник в инсценираното "мероприятие", някакъв български анонимник и лондонски безделник, "да бъде набутан на кучето в г...", никак не е случаен! Той е планиран, режисиран и поръчан от София!

Беновска към Борисов: Забравете добротата си! Следвайте пътя си. Призван сте!

Илиана Беновска, политически журналист, създател на обществено-политическото „Радио К2”, се обърна към министър–предс...

Подробностите са, че и посланикът на България в Обединеното кралство - отявленият костовист и член на ДСБ Константин Димитров, и министърът на външните работи Даниел Митов, който също присъства на "опита за покушение" срещу министър-председателя, и който също е привърженик на ДСБ и член на нейната т. нар. Гражданска квота, са седели безмълвно и бездейно, вместо да се намесят и да усмирят тълпата безродници. Самият салон в посолството, където се е състояла срещата, е бил така аранжиран и подреден, че да способства за провала ѝ - само два реда столове, а зад тях единствено място за правостоящи с поставени нагъсто микрофони за провокации! Самият посланик дълго време седеше сред множеството, вместо, както е по протокол, да бъде насреща му - лице в лице с присъстващите - и да бъде водещ на събитието. Министърът на външните работи, който също се явява нещо като домакин, заедно с посланика Константин Димитров, е трябвало да се намеси, да реагира и да тушира - тоест, да предотврати - скандала с шума, с преднамерените подвиквания, с дюдюкането и с освиркването! Но двамцата, костовисти до мозъка на костите си, са си седели кротко сред тълпата и най-примирено са наблюдавали кощунственото поведение на българските хулигани срещу българската изпълнителна власт на територията на иначе суверенното българско посолство!

Каквото било, било. В някаква степен премиерът Борисов може би си заслужава подобно поведение от отсрещните. Щом не взема мерки за самозащита и не внимава кого лично праща да брани българските интереси в чужбина. Сега може би е дошъл моментът да се замисли за някои назначения - и на външния си министър Митов, и на посланика Константин Димитров - неговото отзоваване е повече от задължително. Защото той е човекът, който лично отговоря за "българските прояви" в посолството ни в чуждата страна, в която е изпратен, за да пази имиджа й, както и имиджа на нейните най-висши представители! Включително и когато са на официално държавно посещение! Кой си ти и за какво се бориш, господин посланик?!

Ако караме наред и със задна дата, няма начин да не стигнем и до подопечните на премиера министри от "квотата" на костовистите. Още щом си събра багажчето - неприет и отхвърлен, правилно или не, е друга тема - правосъдният министър Христо Иванов започна най-непочтено и долнопробно да плюе по бившия си началник и бившите си колеги от "Дондуков"1, опитвайки се да внуши, че именно те - премиерът и останалите в кабинета, както и мнозинството в парламента, в лицето на ГЕРБ, са виновни за неговия провал. Хубаво, лошото е, че това е лайтмотивът на Радан Кънев и Иван Костов, и защо трябваше да загуби година и нещо време, за да обяви за враг №1 на собствената му реформа именно премиера и мнозинството в парламента!

Отиде си и другият от Гражданската квота на Радан - просветният щурчо Танев. Защо стоя там цяла година, защо допусна протурски съждения в учебниците по история, а след това се изкара най-големият мъченик на властта - неразбран, недооценен, низвергнат, за каквито, впрочем, се имат и се представят винаги и по всяко време на мандатите хората на Костов - навсякъде по света! Колкото до четвъртия с министерски пост Костов човек - здравният Петър Москов, той наистина се опитва нещичко да свърши, но ако Боросов си мисли, че кашата с ваксините, която все повече се забърква, ще се пише на нечий друг гръб, а не на неговия, дълбоко се лъже! За пореден път! Както и ако реформата на Москов не успее!

Арнаудова: Задаващите въпроси в Лондон целяха да изкарат премиера от равновесие

Целта на срещата и на хората, които се опитваха да си задават въпросите не беше да получат отговори, целта беше премиерът да бъде извад...

Костовата лаборатория, оказва се, точно това ѝ е работата. Да бърка епруветките на подмолните игри, да бистри алхимията на правителствените провали - колкото повече, толкова по-добре, за да се разбере най-после и ако може веднъж-завинаги, че не друг, а лицето Иван Костов е Човекът, той е, който може и трябва да спаси (и спасява!) България, всички други са негови имитатори, несръчни негови повторения, което, обаче, води държавата към следващия погром!

Вторият фронт срещу правителството е в парламента. Петима са костовистите там, но вършат поразии като за петстотин. Кънев, Караджов, Атанас Атанасов, другите двама са по-кротки и по същество се ядват донякъде - Вили Лилков и, за съжаление, кадърният икономист, самопрежалилият се Мартин Димитров, който някак тихомълком преплува разстоянието от бивш лидер на СДС до железен войник на ДСБ! Дерзаят петимата и то така, че шумът и скандалите да бъдат колкото се може по-грандиозни. Понякога успяват - като например суматохата около измисленото българо-турско "съжителство"!

И какво се получава накрая - след като "умереното дясно", което сега управлява България, няма сериозен политически опонент в лицето на "лявото", на БСП, на Миков и другите идейни запъртъци, за негов опонент, даже за негов политически противник се обяви "крайното, дивото дясно", в лицето на костовистите и ДСБ! Нека "беснеещите десни" не забравят, че на избори - вече за десети път - мнозинството от населението дава предпочитанията си на "умерено дясното"! Съотношението от последните избори, например, да го припомним, ако някой е забравил, бе 34,7% за първите срещу 8,88% - за вторите, без при това целият Реформаторски блок да се вписва в "бясно дясното"!

И в тоя ред на мисли - не е ли дошъл моментът най-после някой да запита - защо от всичките 33 милиарда лева от Костовата приватизация (1997-2001 г.) само 3 милиарда влязоха в хазната и къде отидоха другите 30!

ПР-ката на Борисов: Въпросите в Лондон бяха част от добре организиран сценарий

ПР-ът на Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова, реагира остро на множеството статии и коментари, посветени на срещата на премиера с бълга...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com