Реформатори самозванци!

5073
Реформатори самозванци!
Снимка: БГНЕС

Кой ги обяви и припозна за Реформатори ли? Ами самите те - ние сме, казаха, други няма! Почти като Васил Левски пред турския съд. Да, ама не! Когато сам се обявиш за Нещо, или си най-обикновен самозванец, или това Нещо е едно голямо Нищо!

Може ли някой да каже какво беше това сборище на Демократи за силна България (ДСБ) в неделя? Събраха се - по думите на Радан Кънев - хиляда души, за да се присъединят към шизофренията - неговата, на Гроздан Караджов, Атанас Атанасов и на още трима-четирима гнома от ръководството на партията, за да не бъдат само те политиците - шизофреници, които внедриха в българския политически живот явлението "Хем във властта, хем в опозиция", а цялата им партия! Чудото невиждано! Толкова невиждано, че даже ветераните-основатели на партията - Иван Костов и Класната Екатерина Михайлова - отказаха да присъстват на събитието, за да не им лепнат и на тях диагноза "политическа шизофрения" (За тези, които не са достатъчно запознати - шизофренията е психо-соматично заболяване, при което се наблюдава трайно и труднолечимо раздвояване на личността - б. а.)

Хайде сега да поразширим малко темата. Може ли някой да каже и друго - кои собствено са тия реформатори в правителството? И реформатори ли са министрите на Реформаторите?

Примерно министърът на икономиката Лукарски - ако някой може да посочи поне едно нещо, което този винаги сресан за снимка екземпляр е реформирал в българската икономика за година и половина министерстване, ще му свалим шапка! Ако за реформи се смятат пълното бездействие и скандалната некадърност, то тогава Лукарски наистина е върховният реформатор! Точно колкото реформатори бяха министрите на Орешарски!

Ако е реформа да побегнеш от отговорностите, които си поел, при първата трудност и да си зарежеш реформата в калта, то тогава другият човек на Реформаторския блок в правителството, бившият правосъден министър Христо Иванов, е най-големият и най-успешният реформатор! Ако да налапаш петдесет уж реформаторски ангажименти - корупцията, европейските директиви, образованието и още други, то каката Кунева наистина е най-успешният реформатор в правителството! Или пък здравният реформатор Москов, когото конгресът на ДСБ в неделя пожали и не изключи от партията, и който - ей така, реформаторски - пропусна в реформата си да посочи най-съществените ѝ детайли, та се наложи Конституционният съд да му я спре и сега ще почва всичко отначало! Другият реформатор-министър (вече бивш!) от Реформаторския блок, образователният Танев, дотолкова изфиряса тоя реформатор, че оставането му на поста направо заплашваше националната сигурност - с глупостите му за 500-годишното "съжителството" с турския поробител и с ред други кретенизми, накърняващи националното самочувствие!

Като погледне човек - все реформатори от Реформаторския блок! И нека не се сърдят, когато им се каже истината в очите, не е реформаторско!

Нека накрая за фон на Реформаторското самозванство обърнем мъничко внимание на "другите" министри в кабинета - НЕреформаторите. Какво друго, ако не стопроцентова реформа към по-добро, може да се нарече размразяването на замразените европейски фондове за България - буквално от нула, нула процента пропускливост на 99,98% допустимост! Заслугата е на вицепремиера Томислав Дончев, който съвсем не се определя за реформатор!

ДСБ трябва да остане в Реформаторския блок, заяви Радан Кънев

Няма да напускаме Реформаторския блок. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев в речта си пред делегатите н...

Реформата в МВР може да стане, а може и да не стане - поради подклажданите от бившите висши ченгета незаконни бунтове на полицаите, надзирателите и пожарникарите! Важното в случая е, че след 11-те вътрешни министри за 26 години демокрация, единствено жената-министър се осмели да посегне на незаконните им привилегии, останали още от Живково време! Ако това не е реформа, кое е!

Вижте как тихо и напоително работи за туризма и прословутите руски туристи минитър Ангелкова - вдигна жената посещаемостта на българските курорти с цели 30%! Числа са това, не ала-бала! Ако това не е реформа, кое е! Ами Калфин отличникът, той даже вече приключи с пенсионната реформа и сега с право си свирка! Трябваше да дойде Теменужка Петкова за министър, за да спрат далаверите на енергийната мафия; за да тръгне енергийната борса и да седнат т. нар. "американски централи" да предоговорят подписаните от Костов и царистите разбойнически за България - срещу тлъсти рушвети - дългосрочни договори! Ако Теменужка не е реформатор, може би реформаторът е Румен Овчаров! Ами "Българският Лувър" и експозицията ни в Париж, Лондон и Ню Йорк?! Ами магистралите на Лили Павлова, дето всички "специалисти" им намират кусури, ама натискат педала до ламарина и стигат за 3 часа до морето?!

А какво собствено свършиха досега реформаторите Радан, Гроздан, Атанасов и другите? Единственият техен реформаторски принос е внедряване в практиката на уникалната за света ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ! Хем си на власт, хем си в опозиция! Дългоочакваният български принос в световната наука и практика!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com