От Македония държава не става, защото в нея живеят умрели

53905
От Македония държава не става, защото в нея живеят умрели

От Македония държава не става. И то просто защото от македонците не става народ.

В случай, че не сте разбрали, в Македония в момента се случва нещо чудовищно. Нещо, което умът трудно побира, ако претендираш да живееш в що-годе нормална държава.

Управляващите в Македония не мислят да подават оставки

Министрите от правителството на Македония мълчат за записите, които бяха обявени от опозицията, в които се чуват как договарят изборни ...

От седмици лидерът на основната опозиционна партия в Македония СДСМ Зоран Заев изнася подслушани телефонни разговори на политици, министри и видни общественици. Това, което се разкрива от тези записи, е смайващо.

Десетките разговори показват как настоящата власт в Македония безпардонно и нагло:

- сваля, издига, притиска и влияе на съдии и изобщо - е овладяла цялата съдебна система

- заплашва, притиска, насочва и инструктира журналисти и изобщо - контролира медиите

- подменя вот и избирателни списъци, добавя имена на хора или пречи на гласуването на такива, които не са й привърженици, изнудва бизнеса предизборно, наглася резултати, наглася бюлетини, притиска кандидати, подкупва общински съветници и изобщо - манипулира избори

ЕК: Без значение кой подслушва, Македония трябва да разследва обвиненията

Еврокомисарят за съседски отношения и политика на разширяване Йоханес Хан заяви, че ЕК е загрижена заради политическата ситуация в Маке...

И още, и още...

Детайлите и примерите за всяко от изброените по-горе престъпления са изумително отблъскващи.

Каква обаче е реакцията?

Управляващата върхушка около премиера Никола Груевски отдавна е доказала, че е невиждано нагла. Груевски постоянно отрича, измества фокуса върху желанието на Заев да получи власт, и основно набляга, че записите са монтирани, въпреки че първоначално главната му опорната точка беше, че въпросните разговори са предоставени на СДСМ от чужди разузнавателни служби, което било недопустимо.

Прокуратурата в Македония се задейства. Противно на оправданите предположения обаче, само в посока КОЙ бил подслушвал, а не КАКВО по дяволите беше изнесено като информация. Изключително "странно" поведение, "учудващо", съвпадащо напълно с позицията на Груевски, че не съдържанието било важно, а от къде са записите.

Втора порция записи за изборни манипулации в Македония

Опозицията в Македония вчера показа нова порция компромати срещу управляващите, предаде телевизия Телма. Македонската телевизия посочв...

Изключително нагла беше и вътрешната министърка Гордана Янкуловска, която присъства в 90% от подслушаните разговори, и която се очертава като един от най-основните кукловоди, дърпащи конците на машинациите в Македония. Тя беше категорична, че няма да подава оставка, както няма да подават и останалите нейни колеги от кабинета.

"Шайката на Груйо" е категорична, че няма да допусне предсрочни избори и служебен кабинет.

Какво, би се запитал нормален човек, на фона на всичко това правят македонците?

НИЩО.

АМА НИЩО.

Груевски контролирал депутатите си с дългове и предварителни оставки

Управляващата ВМРО-ДПМНЕ контролира депутатите си със записи на заповеди и предварително подписани оставки, предаде радио Deutsche Well...

АМА ТОЛКОВА НИЩО, че чак е смразяващо.

Затова от македонците не става народ. Не защото са измислена държава с крадена история и "култура". А защото мозъците им са толкова облъчени и спихнали от простотиите и манипулациите на Груйо, които ако не възприемат като политическа мъдрост, то поне смятат за нормални и очаквани, че не са им останали никакви съпротивителни сили, за да си защитят жалката, мизерстваща и умираща държава.

Македонците не виждат нищо необичайно в изнесените информации. По принцип едно е да си мислиш нещо, а съвсем друго - то да излезе официално, черно на бяло и да ти гръмне в лицето. Явно обаче македонците дотолкова са деградирали до интелигентност на клетъчно ниво колкото на "чехълче", че след гръмналата бомба в лицето им само изтупват саждите по очите си, колкото да не се спънат някъде, и изобщо даже не си правят труда и да се измият. Камо ли да се занимават с бомбата.

Що за заспал народ? Що за умрял? Що за инертен и немислещ? Как оставяш шайка бандити да ти влязат в дома, да се настанят, да те изритат на терасата, където да те заключат, да ти взимат заплатата, да живеят на твой гръб, а ти да зъзнеш на студено, гладен, чакайки да ти подадат поредната огризка? И то без да протестираш! Без гък да кажеш!

Ето това позволиха да се случи македонците.

Новата порция подслушвания в Македония - за изборни измами

Лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев на пресконференция днес представи записи от подслушва...

Груйо е окупирал държавата и си прави каквото си иска. Наглася си избори, ако му е нужно, прибира пари и облъчва затъпелия си народ от медиите. И понеже се справя добре, затъпелият народ даже го обича.

Македония е квазидържава. Тя напълно заслужава всичко, което й се случва и което ще й се случи. Тя е куха държава. В нея живеят зомбита. Като тия по филмите - умрели, ама не съвсем. Те не протестират, не се съмняват, не изискват. Само се пулят и гледат тъпо. Такава държава е обречена. Много преди албанците да я превземат, Македония ще е само територия. Там държава и народ отдавна няма.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com