За сърбите сме "мелези", а ги пускаме в ЕС!

18894
За сърбите сме "мелези", а ги пускаме в ЕС!
Човек си задава въпроса в крайна сметка на кого служат господата от Външно

Actualno.com винаги е предоставяло трибуна за изразяване и споделяне на мнение на своите читатели. До редакцията ни беше изпратен коментар на наш потребител, който ние с радост публикуваме:

(Заглавието е на редакцията)

ЕС препоръча Сърбия да получи статут на кандидат за членство

Външните министри от ЕС решиха днес, след повече от шест часа дебати, да препоръчат на Европейския съвет да даде на Сърбия статут на ка...

ТУК Ви представям описанието на народността "българин" в сръбската секция на Уикипедия. Авторът е ползвал за източник стар юго-титовски учебник от 1982 г., където българите и произхода на наименованието им е представен като, цитирам: "българин" - дума от старотурски, означаваща "мелез". Българин е синоним на "угнентен и онеправдан селянин без права в рамките на Османската империя". И не на последно място, според "братята" сърби наименованието "българин" в Македония, Косово и части от Сърбия не определяло етническата принадлежност и произход на тези хора, а именно социалното им и обществено положение в рамките на Османската империя. С това се цели, разбира се, чисто по коминтерновски, да се заличи наличието на какъвто и да било български етнически елемент на територията на съседните държави.

Въпреки че Уикипедия е свободно място в глобалната мрежа, където всеки би могъл да публикува каквото си иска, фактът, че за източник на информацията се ползва стара югославска книга от преди 30 години, показва, че западните ни съседи не са се отърсили от комплексите си, от шовинизма си и за съжаление, от огромната си омраза към нас - българите. С фриволното си поведение, МВнР за пореден път предаде нашите сънародници в Западните покрайнини.

Как може румънската държава да защити влашкото малцинство в Банат и в момента да забави процеса по получаване на статут на държава-кандидат член на ЕС от страна на Сърбия, след като въобще не е ясно въпросното малцинство дали има нещо общо с днешните румънци и дали въобще тези хора се чувстват близки до Румъния или румънския народ (според редица тези и изследвания повече от половината от тях имат сръбско самосъзнание)?! В същото време за кристално чистите българи (като съзнание и етническо самоопределяне) в Западните покрайнини българския външен министър не прави НИЩО!!!!!!!! Той е по-зает да решава проблемите на Сирия, наводненията в Пакистан или смяната на властта в Северна Африка, отколкото да решава изконно българските въпроси.

Човек си задава въпроса в крайна сметка на кого служат господата от Външно?! На България или на чужда кауза??!! За мен такъв народ като сръбския няма място в ЕС, докато този народ не стане европейски - в мислите и поведението си!

Сърбия се доближава до статута на кандидат-член за ЕС

Шансовете на Сърбия да получи тази седмица статут на кандидат член за ЕС нараснаха, след като много страни се обявиха за това заради ...

На мястото на Румъния можеше сега да е България, но за тази цел трябват топки, каквито очевидно г-н Министъра няма!!! За пореден път се изпуска уникален шанс за решаване на въпроса с българското малцинство в Сърбия. И нека никой не си мисли, че като влезе Сърбия в ЕС, правата на българите щели да бъдат защитени и дрън-дрън.... Стане ли Сърбия член на ЕС, сръбската държавна машина ще бъде вече с развързани ръце и още по-безмилостно ще мачка нашите сънародници там.

На фона на тоталната подкрепа на външния ни министър за Сърбия по пътя и към ЕС - дали това е нормално поведение и отношение от страна на сърбите към българите и България, която безусловно подкрепя евроинтеграцията на западната ни съседка?! Докога ще си затваряме очите и ще оказваме подкрепа на една страна и един народ, които безогледно ни ненавиждат?!

Иванов, гр. София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com