Местан и Радан плашат гаргите!

4895
Местан и Радан плашат гаргите!
Снимка: БГНЕС

И двамата щели да правят нови партии. Кого плашат ли? Гаргите! Това едно, но все пак по-вярното комай е, че се опитват да си дадат кураж. Бидейки и двамата подставени лица, това е политическата им кариера досега, уви - единият на Костов, а другият на Доган, и двамата се опитват сами за себе си да опровергаят тази иначе обществена тайна! Да си докажат, и двамата, че и те са Нещо - а не едно голямо Нищо! - и че и от тях нещичко зависи! Нищо, че в очите на населението това Нещо си е едно голямо Нищо!

Радан! Спори се какво точно има предвид Момчето на Костов, като съобщава, че щял да прави "Нов десен проект". Нова партия ли, или нов Реформаторски блок?

ДПС: Много партии имат мераци за електората ни, но безуспешно

Четин Казак коментира пред журналисти заявката на предишния председател на движението Лютви Местан с новия си проект да привлече избира...

Ако е партия, то какво ще прави с Демократи за силна България, ще бие ли дузпата на татко си Костов, защото ДСБ си е негова, патентована е на Бащицата от Драгалевци, той само му я е дал под аренда - за временно ползване. С какви очи ще го гледа, ако наистина се еманципира, за да играе солово!

Ето му все пак идея за име: "(Още по-големи) Демократи за (още по-) силна България"!

Ако ли пък ще прави втори Реформаторски блок - с кого ще го прави? Кои ще са "другите" десни, щом тези - Куневите, на Лукарски, на Корман Исмаилов и Касим Дал, и на Ненчев - не са му достатъчно "десни", разочаровали са го и са се продали на Борисов! Извън играта останаха сал една измислена Капон с 0,5% избираемост и някой си Светльо Витков с 1 на сто... Толкова за Радан - пак момчешки недомислия!

Местан! Тук е малко по-сложно. Кой му е врагът на низвергнатия Доган? Ако си е мислил, че населението не вижда какви ги върши 25 години, и особено последните три от тях, жестоко се лъже! Но всичко лъсна, когато бимбашията се ядоса. Сега му се репчи, но след дъжд качулка! С новата партия на българските турци ДОСТ, която ще е четвъртата поред, ако броим и Гюнер Тахир! На кой свят живее обаче бившият прислужник на Доган?! Нима нещо се е променило, или тепърва ще се променя; нима няма - ако от Сараите само им скръцнат със заби и изкомандват "Строй се! Преброй се!"- нима няма, и той, и "смелчаците", които го последваха, барабар с професорката по синтаксис, да замръзнат на място и да се заослушват с четири уши за следващи команди?!

Радан Кънев: ДБГ бяха готови на всичко за едно министерство

Въпросът за Реформаторския блок е болен въпрос, защото аз съм измислил името му, аз съм предложил кой да участва, понесъл съм удара за...

Бил турски агент - ако тази измишльотина (която най-вероятно сам той си е пуснал в обращение) се окаже въпреки всичко вярна, тогава егати агентурата - по-добре в Анкара въобще да отпишат България от стратегиите и тактиките си! Местан плаши ментора си и с наклеветяване - щял да разкрие Кой (и той!) е в Задкулисието, че Кои (освен него!) са Олигарсите, които бутат България към дупката! Голям праз - щял да разкрие това, което цяла България и без него знае!

Не сваля Местан белия костюм. Ама не казва къде беше, когато менторът му Доган набиваше обръчите от фирми на ДПС, не беше ли Местановото канче първото, което Доган пълнеше догоре, когато разпределяше порциите?! Най-пълното и с най-крехките мръвки!

Има обаче Местан и един принос, който дори и Доган не може да му отрече. Негова и само негова е заслугата за циганизацията на ДПС. Той е, който привлече циганските организации в турската партия, той е, който направи лидерите им депутати, той е, който защитаваше махалите, когато се опитваха да им спрат незаконния ток! Това му е нишата на Местан - ако наистина е решил да се бори с Доган за ентическия вот!

Другото е - да се хванат с Радан и да се прегърнат! Нов десен проект!

Саботират властта!

Случаят в посолството ни в Лондон е показателен. Както се казва доста изтъркано напоследък - черешката на тортата. А "тортата" е систем...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com