Колко лъжи изрече Москов и защо оставка му е малко

11688
Колко лъжи изрече Москов и защо оставка му е малко
Снимка: БГНЕС

Темата за ваксините не е от най-ясните, особено за хора, които нямат деца и не са се интересували от въпроса. И с нея много може да се спекулира. Може  - ако няма документи, но когато ги има и написаното в тях или публични лица заявят съществуването им, нещата се променят.

Когато една информация се опита да бъде скрита, когато предаване от доказал се журналист бъде свалено от националния ефир, се ражда съмнението. А когато ВАП излезе с официално становище, за което един министър публично заявява, че няма да спази, става ясно, че нещата са много сериозни и са излезли извън границите.

Експерти разобличиха Петър Москов за ваксините

Категорично, внесените ваксини не са опасни. Прокуратурата каза, че не разследват качествено, защото ваксините са придружени от Сертифи...

След всичко казано и публикувано по темата с внесените от Турция ваксини "Петнаксим" и "Еувакс Б", везните клонят към установяването на следното:

Това, че внасянето на "Пентаксим" отговаря на някоя Наредба, не променя факта, че няма контрол по правилата на ЕС за проверката на съдържанието на ваксината, която се слага на бебета. "Има проблем да се прилагат у нас "Петнаксим", тъй като за четири от петте му компонента няма сертификат за качество, понеже не е произведен директно във Франция, а в турския завод Мефар", заяви тази сутрин в ефира на bTV бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов.

Напълно умишлено и с цел да се включи в Имунизационния календар е внесена ваксината "Еувакс Б", съдържаща забранено вещество (отново тази сутрин бившият здравен министър Стефан Константинов потвърди това: "Еувакс Б", която тотално не може да се прилага, а доколкото зная е предложена да покрие нашия имунизационен календар.). По-късно се изказва намерение "Еувакс Б" да бъде прилагана на бежанците у нас. Констанинов отново коментира: "Не може да правиш на хора на територията на България неразрешена у нас ваксина и хепатит Б не е епидемично заболяване".

Застава се открито срещу Върховната административна прокуратура, чиято проверка показва и това в момент, в който обществото е отвратено от неспазването на Закона и случващото се в съдебната система.

Москов: Ваксината "Пентаксим" няма да бъде спряна, безопасна е

Петвалентната ваксина "Пентаксим” е сигурна, доказана и многократно използвана. Тя няма да бъде спряна след становището на прокур...

Добре че живеем в България, защото в една правова държава Москов щеше да бъде погнат съдебно най-малко от две страни – от родителите на хилядите бебета, които останаха без ваксини в продължение на месеци и другите хиляди, ваксинирани с неправомерно постъпила в страната ваксина. А иначе утре МЗ може да реши да внесе ваксини дарение от Афганистан, например.

Ето защо напълно резонно е сриването на доверието в политиката на МЗ и имунизиционния календар и това, което т.нар. антиваксъри до момента не са успели да направят, министърът го стори от раз. Те са ви благодарни.

Така е, когато няма достатъчно информация и се лъже плоско. "За такива неща трябва да се държи сметка", каза днес Таня Андреева от позицията на бивш министър на здравеопазването и лекар.

И накрая  - напълно умишлено продължават опитите целият този абсурд да бъде покрит и да бъде представен като политическа игра. Няма политика в съмненията на хиляди майки, обаче. Има елементарен човешки инстинкт, който не е за подценяване. И някои от тях си казват:

"Сложете си Еувакса или Пентаксима, но не пробутвайте на нашите деца ваксини с недоказано качество, защото когато става въпрос за бебета и деца компромиси не може да има."

Официално: Ваксините "Еувакс" и "Пентаксим" не са разрешени за употреба у нас

Прокурорите от Върховна административна прокуратура извършиха проверка, при която се установи, че ваксините „Еувакс” и "Пен...

Не, това не е политическа атака срещу министерството.

Това е атака срещу всеки родител в България от страна министерството, дали поради умисъл, некомепетентност, непознаване на законодателството, убеждението, че българските майки и бащи са достатъчно невежи да се интересуват от това, какво се поставя на децата им … няма значение. Защото със сигурност никоя майка няма да застане срещу здравето на детето си, за мотивите на МЗ вече не сме сигурни.

Автор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com