Европа не може да дава жените си в жертва

26249
Европа не може да дава жените си в жертва
Снимка: Getty Images/Guliver

Нападенията срещу жени в Кьолн и други германски градове на Нова година са показателен случай, на който трябва да се обърне огромно внимание. И тук не става въпрос дали последващата дискусия налива вода в мелницата на антибежанския лагер или дали влизаме в играта на фактори като "Ислямска държава" или други подобни.

Важно е, разбира се, да стане ясно дали атаките са били организирани, кой стои зад тях и защо. Но е още по-важно да се приеме абсолютната реалност - че по всяка вероятност сред новодошлите в Европа мигранти има огромен брой млади мъже, склонни да упражняват физическо и сексуално насилие над жени от държавите-приемници.

Меркел: Трябва да дадем ясен сигнал на тези, които не уважават законите ни

Гражданите на Германия с право очакват справедлив отговор на правовата държава на събитията в Кьолн. Германия трябва да окаже натиск на...

Защото дори насилието в Новогодишната нощ да е било организирано от външни фактори (което изобщо не е задължително), фактът, че мъже от арабски и североафрикански произход са се вдигнали, за да нападат и ограбват жени, остава. И точно този факт е нещото, спрямо което трябва да се реагира непосредствено.

Факт е, че не бива да се слага общ знаменател на всички бежанци. Факт е, че те не са напуснали страните си от добро. Факт е, че Германия прояви най-голям хуманизъм с решението си да не издига стени пред стотиците хиляди мъже, жени и деца, които пожелаха да намерят по-добър живот. Факт е обаче и, че всички тези хора са мюсюлмани. И въпреки че ислямът има възможност да е мирна религия и култура, той има възможност и да не е. И е факт, че цяла Европа трябва да отправи безкрайно ясно послание към всеки един мигрант - че ако го приеме, той трябва да спазва абсолютно стриктно нейните правила и закони. А ако въпреки проявеното гостоприемство, той откаже да ги спазва, следва да му се наложат възможно най-суровите наказания.

Защото когато приемаш някого в дома си, а той ти отвърне с насилие и наглост, е хубаво да го накажеш по възможно най-строгия начин.

Именно затова реакцията на властите в Германия след атаките беше изключително неадекватна.

Най-големият абсурд бяха препоръките на кметицата на Кьолн към германските жени - да стоят на една ръка разстояние от непознати мъже и да се обличат по-консервативно, за да не провокират чужденците.

Германският вътрешен министър: Нарушаващите закона бежанци трябва да бъдат депортирани

Нарушаващите закона бежанци трябва да бъдат незабавно депортирани от Германия, дори ако молбите им за получаване на бежански статут все...

Подобно малоумно политическо изказване беше редно да бъде последвано от масово гражданско недоволство.

Защото не може банда побеснели пришълци да малтретират сексуално, да изнасилват и ограбват жени, които вероятно ще носят тази травма цял живот, а в последствие властите да излизат и да обявяват, че де факто жертвите са виновни.

Кметицата на Кьолн имаше само един нормален ход по отношение на призивите си към жените и той беше да им препоръча да се въоръжат. Електрошокове, спрейове и целия останал набор от инструменти за самоотбрана - това трябваше да са ключовите думи на кметицата в обръщението й към жените в Германия.

Европа трябва да разбере, че не всички мигранти и бежанци са добри. И от лошите тя трябва да се оттърве, ако те не пожелаят да се интегрират. Ако германското законодателство не е подготвено за подобна ситуация, то трябва да бъде променено светкавично. Защото разумното и справедливо поведение в случая е само едно - всеки мигрант, извършил КАКВОТО И ДА Е престъпление, следва да бъде наказван моментално - затвор и депортация. Без милост, без протакане, без никакви други съображения.

Недопустимо е домакините да трябва да се съобразяват с гостите. Недопустимо е да се препоръчва на жените да бъдат "по-благоразумни" в облеклото и държанието си. Всяка жена трябва да има абсолютното право да тръгне с къса пола и дълбоко деколте по улицата. Защото така живеем на Запад. Защото така е нормално. Всеки, който ни кара да се страхуваме от това "нормално", около което сме изградили живота си, е престъпник и заслужава да получи най-голямото наказание, което можем да измислим. И тук вече законът не е важен, властите и официалната политика не са важни. Тук става въпрос за ценности и достойнство, които трябва да защитим на всяка цена.

Германия и разгонената мъжка глутница

Крайно време е да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност...

Защото жените в Европа не могат да падат жертва на некадърни и страхливи мъже, които си играят на политика. Жените в Европа няма да търпят това двойно насилие - веднъж от безнаказани и разбеснели се чужди агресори и втори път от малодушните "свои", които отказват да ги защитят. Защото жените в Европа не са безгласните букви, каквито са жените в Арабския свят. И който е решил, че може да се гаври с тях, бърка.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com