Единствената All-in-One партия у нас - и управляващи, и опозиция

4947
Единствената All-in-One партия у нас - и управляващи, и опозиция
Снимка: БГНЕС

Не знам дали сте чували за класа компютри All-in-One - компютър и монитор накуп, съчетани в едно физическо устройство.

В българския парламент има само една партия от типа All-in-One - която успява да съчетае по невероятен начин двата противоположни модела на поведение, т.е. сама си е и управляваща, и опозиция.

Караджов: Кунева сама изпрати SMS с номинацията си на премиера

Меглена Кунева сама е изпратила SMS на премиера със собствената си номинация. Това разкри Гроздан Караджов, депутат от гражданския съве...

Реформаторският блок.

От самото си създаване беше ясно, че РБ ще е един тежко шизофренен субект. Може би такава е политическата специфика у нас - стабилни могат да бъдат единствено лидерските партии. А може би просто точно този експеримент не е успешен, защото събра несъвместими и непонасящи се един друг участници. Резултатът обаче е един и същ - постоянни междуособици, постоянни скандали и постоянни препирни.

Факт е, че Гроздан Караджов е прав - в Реформаторския блок много ясно личат крилата на яростните "властолюбци" от една страна, и на останалите, в които личи някаква искреност, че реформите са най-важни, от друга.

Потресаваща е гледката на партия, която сама издига и избира някакви неща, а след това сама не си ги подкрепя. Това е абсолютно малоумно и деструктивно поведение и заради него дните на РБ са преброени.

Борисов привика реформатори на среща

Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея. Това каза на излизане от Министерски съв...

За тяхно собствено добро е да се разделят. Не веднага, разбира се, но ако на някой в Блока му е останала капка здрав разум, ще осъзнае, че първоначалната логика се обърна и вече партиите не печелят, а губят от това, че са заедно.

Естествено, за мнозина от "реформаторите" това би било последно участие в властта. И съвсем заслужено. Други обаче, ако са достатъчно умни, далновидни и енергични, могат да се разграничат от тази какафония и да дръпнат сериозно напред.

Във всички случаи обаче, такава цъкаща бомба като Реформаторския блок, би имала нисък коефициент на полезно действие занапред.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com