Ченге умора няма!

11196
Ченге умора няма!

Помните ли какво стана през зимата на 2013 година? Изчислиха нарочно сметките за ток за месец декември на 20 процента от абонатите не за 30 дни, както е по закон, а за 45 дни, с което ги вдигнаха с 50 на сто, което изкара хората на улицата, пуснаха агитките на ЦСКА и "Левски" на Орлов мост срещу 50 лева на човек - да разбият пет-шест глави, да им пуснат кръв и да мятат камъни срещу поначало наплашените полиции и в крайна сметка правителството падна! Кои бяха те ли? Ами същите, които сега - пак по Коледа и Нова година - поискаха да оставят на студено 200 хиляди абоната на "Овергаз" през целия януари, защото умишлено не бяха сключили договор за доставки на природен газ от "Газпром"! С надеждата гневът на засегнатите, както през 2013 година, да се излее на улицата и правителството, другото, второто поред, дошло на бял свят по законен път и след редовно спечелени избори, отново да каже "Баста!" и "До тук!" и отново да вдигне бялото знаме! И отново да ни яхне Орешарски! А с него и другите крадливи и некадърни наемници на уж битата вече ченгесарска класа! Да, ама не!

А коя е тази класа? Ами същата, която със свалянето на Живков все още не бе успяла да се ояде достатъчно много, да открадне толкова, че не само децата, а и внуците и правнуците да харчат безконтролно, и която все още има властови амбиции, за съжаление има и капацитет, както и неистова лакомия!

Илиян Василев: Играта с "Овергаз" е заради "Газпром" и индустриалните клиенти

Нямаше договорка с „Овергаз” като търговец на индустриални клиенти. Точно там компанията изземваше клиенти на държавния дос...

Само че тоя път парашутът им не се отвори. Дали ДАНС, дали ЦРУ или МИ 5, не е ясно и не е важно, подсказаха на правителствените фактори, но заговорът бързо-бързо, почти в самата новогодишна нощ, бе разкрит и блокиран, "Овергаз" бе елиминиран, а абонатите на природен газ въобще не почувстваха последици от опита на ченгесарите да направят икономически преврат.

Още два въпроса. Кой е тоя Сашо Дончев, който услужливо предостави на бившите ченгесари, днес под прикритие, услугите си, умишлено не сключи договор с "Газпром" за доставка на природен газ за българските частни абонати за месец януари; който първо излъга, че има подписан договор със заявка за доставки през януари, а после, разконспириран, гузно се умълча като хванат да преписва десетокласник?

Първо, Дончев е собственик на "Овергаз" и съакционер на "Газпром" единствено и само защото е състудент на шефа на руския газов гигант Алексей Милер от времето на Брежнев и Живков!

Второ, Дончев е Многострадалната българска Геновева, не е спрял да плаче и да се оплаква, защото още по времето на първия мандат на Борисов му бе отнета преференцията фирмата му "Овергаз" да бъде посредник между продавача "Газпром" и купувача "Булгаргаз", от което прекупвачество Дончев реално години наред печелеше неправомерно и нагло огромни пари. Когато през 2011 година това "състуденстко" право му беше отнето и България започна да получава газът си директно от "Газпром", без посредника "Овергаз", "виновникът" за това Борисов му стана първи враг!

Слух: Русия предлага пак Бургас-Александруполис

Русия и Гърция може да възродят проекта Бургас-Александруполис. Това твърди бургаското издание GR Reporter, като веднага информацията е...

И третото, от което могат да се заинтересуват както Цацаров, така и НАП - дали именно във фирмите, собственост на Сашо Дончев, между които е и "карикатурният" вестник "Сега" (бел. ред. - в интервюто си от 4 януари Бойко Борисов говори за "карикатурките им", докато коментираше казуса с "Овергаз"), на работещите се плащат заплати между 800 и 1000 лева средно, а газовикът Сашо ги осигурява за пенсия върху по-малко от половината - 300-400 лева?!

Кои са ченгетата в сянка, кой е мозъчният им тръст - това е другият въпрос! Крият се, но все по-трудно. Засега се знае със сигурност, че ядрото на енергийните превратаджии, гнездото на осите, така да се каже, се намира в небезизвестния Библиотекарски институт, където са се сврели всички бивши шестаци, начело с Главния Шестак на Живков - проф. д-р Димитър Иванов - Шестаковича! А понеже спомехме "проф. д-р", всички там са под прикритието на научни титли и степени. Бъка от професори, доценти и доктори на науката! По каква наука са доктори ли? Ами най-вече доктори по ченгеджийство!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com