Цацаров да привика Р. Овч.

10901
Цацаров да привика Р. Овч.
Снимка: БГНЕС

Когато преди време някои казваха, че прословутите енергийни договори са засекретени, за да прикрият далаверите, тези, които са ги подписали, се кълняха, че няма такова нещо и че "аман от конспиративни теории". Сега, когато спорните договори започнаха - на час по лъжичка и с вазелин - да се разсекретяват, се разбра, че обвинителите и "конспираторите" са били напълно прави и че покрай засекретените договори засекретителите са засекретили и собствените си далавери.

Преди време така стана с договорите с така наречените американски централи в ТЕЦ "Марица" - Изток. Разбра се, че хората на Иван Костов, под неговата егида и с неговото изрично разрешение (и нареждане!), са ни закопали като народ не само с рекордно дългите срокове - до 2035 година, но и с условията за експлоатация на находищата. За България, образно казано, коричките и трохичките, а за така наречените "американци" (които се оказаха толкова американци, колкото Саддам Хюсеин се оказа китаец!) средината, и то богато намазана с мед и масло! Сега министър Теменужка Петкова преговаря за промяна в условията на договорите, така че нещичко от това, което хората на Костов (и Костов самият!) са си издействали и са ни издействали, да бъде намалено! Но хубаво е да се знае, че "американската" страна поставя условието, че за да стане това, трябва да им се върнат рушветите, които са платили!

Казанджиев: В енергетиката България пренебрегва националния си интерес

България систематично отказва да създаде една интегрирана стратегия по завършване на енергийната си свързаност със съседните ѝ страни....

Онзи ден разсекретиха още един скандален енергиен договор - този с "Газпром", от който стана ясно, че по примера на Костов и "американците", Р. Овч., тогавашен министър на енергетиката, и Станишев, тогавашен премиер, са подписали заробващ договор с монополиста-изедник "Газпром", по силата на който България предоставя безвъзмездно цялата си газопреносна мрежа, газовата си инфраструктура от край до край демек, барабар с газоразпределителните станции по трасето и на входа на Черно море, на любимия на всички българи енергиен душманин "Газпром" - забележете, до 2030 година! Както на майтап се казва, многото мина, малко остана! Целият този пладнешки грабеж се случва с прякото участие (и съучастие!) на министъра на енергетиката Р. Овч. и на премиера на Тройната коалиция Сергейчо Станишев! Продължението на енергийната драма, разиграла се през 2006 година, е, че сега, когато дойде време - на 10 декември - да подпишем договора с Гърция за т. нар. колекторна връзка за втечнен газ, която ще ни гарантира макар и малка енергийна независиост от гладиатора "Газпром", се оказа, че по силата на Станишко-Р.Овч.-аровия комисионен договор, ние като страна трябва да получим изричното разрешение за тази колекторна връзка с Гърция от... руснаците! От любимия "Газпром"!

Нерде Ямбол, нерде Стамбол, господа продажници! Да искаш разрешение да разполагаш с тръбата, която, първо, е твоя; второ, е на твоята суверенна територия; и трето - ти собственоръчно си изградил и платил! Да му се пукне на човек главата от яд, злоба, безсилие, но най-вече от тъпото и алчно рушветчийство на двамата отявлени уж русофили! Русофили българофоби! Продавачи на национални интереси, при това - на безценица!

Вярно е, че напоследък Цацаров има ядове около собственото си оцеляване, но нека този крехък човечец намери време и отговори на въпроса! Най-после! Смята ли той да бъде главен прокурор на една цяла държава, или все така ще адвокатства на отделни нейни поданици! Той си ги знае кои!

Автор: Валентин Стоев

Борисов се размина с министерството на Петкова за газовите доставки от Русия

Налягането по газопровода до България е спаднало, след като Русия спря доставките за Украйна. В София е свикано съвещание по темата. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com