Бълнуванията на психолога Монов

28474
Бълнуванията на психолога Монов

Вчера в демократична България известният психолог, представител на модерната социалистическа партия - Христо Монов, нарече протестиращите „интернет лумпени”.  

"Технологията днес роди интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват”, отсече Монов.  В интервю за Капитал той пояснява, че „под термина лумпени имах предвид парцал, който изчиства самоличността си.”

МОН лъже? ГЕРБ не били приемали учебните програми за отпадането на Ботев

По време на управлението на ГЕРБ са приети учебните програми от 1 до 7 клас без български език и литература и история. Това Милена Дамя...

Оказва се, че маститият психолог е доста краен в мненията си.  Интересни са разсъжденията на психолог Монов относно февруарските протести. В свое интервю за vsekiden.com от 11 март т.г., той определя февруарските протести,  като „нищо нелогично”. Тогава Христо Монов твърди, че: ”В  това няма нищо страшно, дори няма нищо лошо. Това са едни нормални процеси в едно демократично общество.  Точно това ни липсваше през всичките тези години. Трябва да има хора, които са готови да жертват себе си в името на една идея. А идеята е да бъдем себе си и да отстояваме позициите си.”

Психолог Монов изрази и загриженост за децата. Той строго размаха пръст на лумпенизираните родители, като поясни, че „в  други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги”. Интересно е, че същият не е толкова краен по други въпроси.

В Деня на детето той свежда въпроса за отмяна на забраната за тютюнопушене в заведенията до личния избор, и изразява мнението, че: „Мисля, че това е по-висшата ценност. Добре е, когато в едно общество нещата се дебатират. Човешката история показва, че забраните водят до проблеми”.

Това, че два пъти гласува „ЗА” избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, предполагам няма нужда от коментар.

Иначе може и 50 години да си психолог и ако целта ти е с едно изречение да накараш народът да те намрази – браво!

"Майце си" и "Моята молитва" на Христо Ботев, както и "Тютюн" на Димитър Димов отпадат от учебниците!

Стихотворенията "Майце си" и "Моята молитва" на Христо Ботев са отпаднали от учебниците, след обсъждане с 450 преподаватели и специалис...

Според мен обаче Вие, господин Монов, не сте психолог, ама никакъв. Психолозите не слагат етикети и обикновено не настройват срещу себе си стотици хиляди души само с 1-2 изречения. Освен ако именно това е била целта ви – но и в нея не виждам нищо здравословно.

И още г-н Монов, моля, не ни консултирайте. Не сме искали мнението ви, нито определенията ви. Доказахте, че нямате нищо общо с реалността.

И ако нелумпените избират Делян Пеевски за шеф на ДАНС, махат Ботев от учебните програми и въобще – променят си позицията през ден, аз предпочитам да съм лумпен!

 

Автор: Евгения Гигова

Протестиращите възмутени от депутата Монов, искат оставката на кабинета

Протестиращи продължават да се събират пред президентството, съобщава „Фокус”. Протестиращите са разделени на групички, но ...

Снимка: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com