Бог да ни е на помощ с тия лидери!

13985
Бог да ни е на помощ с тия лидери!
Снимка: БГНЕС

Както се казва, хвани единия, удари другия! Или още: На рамо да си ги носиш, тези лидери! И пак: Ние ли, Боже, грешно се молихме, или ти, Боже, грешно ни разбра?! Та ни наказа с тези лидери! Не са случайни тия лафове, изстрадани са в годините и вековете!

Видяхте ли ги във вторник на така наречения консултативен съвет при президента?! Кой от кой по-отегчен, кой от кой по-формален. Сякаш ги бяха повикали да им отрежат по един крайник! По избор! Не им се работи за народа на тези лидери самозванци! Вече им е досадно дори и

- да лъжат,

- да обещават,

- да демагогстват,

- да манипулират,

- да интригантстват,

- да крадат!

Въпреки че това, последното, е малко спорно!

Вярно е, че Борисов и сие направиха тежка грешка, издигайки Плевнелиев за президент, но пък такова демонстративно незачитане на този иначе благ и разбран човечец, никой не можеше да допусне! При това - колкото за него лично, дваж повече за институцията като такава! Което вече си е страшно! Страшно и престъпно!

За поведението на Сидеров да не говорим, добре е, че присъствайки до някое време на този съвет, поне не ги е шамаросал. Ей така, за всеки случай, и заради санкциите срещу Русия - примерно! Горе-долу по Сидеровски се изяви и колегата Местан, който след срещата провидя като най-важна (но пропусната!) задача на този консултативен съвет "въпиющата нужда от разширяване на Европейския съюз" (разбирай, приемане на Турция в ЕС), без ни най-малко да се притесни, че пропагандирайки откровено и демонстративно турските национални интереси, плюе най-безогледно по българските! И това - на Съвет по националната сигурност на България! Другият именит българин, който си позволи такова нещо преди него, бе другарят Тодор Живков, който, помним срама, предложи на Леонид Брежнев България за 16-та република на СССР!

Темата за лошия ни късмет с лидерите може да се разшири. Ето го наш Първанчо. Експрезидентът, освен че не се "омърси" да присъства на обсъждането на националната сигурност при наследника си Плевнелиев (кой беше този аматьор Плевнелиев и за какво се бореше, пита Човекът от Пернишко!), конкурира по същия предателски начин Местан, а и Живков! Ако беше голо русофилство, бихме му простили, човешко е, но неговото русофилство (и съветофилия) някак много плътно е овързано с бизнес интереси и, уви, с пренебрегване на националната ни сигурност! И сега, но главно в миналото! (За справка - несъстоялите се руски енергийни проекти в България, като Белене, Бургас-Александропулис, Южен поток, и прочие!)

В задграничните си пристрастия Първанов има мощна конкуренция в лицето на още един лидер - Волен Сидеров, друг кандидат за любовта (и парите!) на Кремъл! Последната информация от Москва, обаче, го вади от списъка на обожателите - попрекалил бил с любовните писма!

Отдавна имаше колебание относно интелектуалния статус на шефа на БСП Мишо Миков. Последният пирон в спора Миков сам си го заби, и той се вижда най-добре на мястото на регистрационния номер на бронирания му партиен мерцедес - там се мъдри мъдро българо-латинския сигнатур "МИК-OFF"! Да се смееш ли, да плачеш ли, или най-добре да се прекръстиш! Миков, Миков, момче видинчанче от град Кула, с колко спечели последните (и предпоследните, и пред-пред-последните!) избори, та това американско рап-самочувствие?! Къде останаха домашното вино и домашната ракия?!

Ето го накрая и Лидерът на лидерите Бойко Борисов! Тоя мъжага над мъжагите напоследък дотолкова се е отдал на смирението и компромиса, че май-май скоро ще сдаде властта и ще постъпи в манастир. Смирен, компромисен и миролюбив! В криворазбрания му консенсусен мандат, както е тръгнало, ще отстъпи властта си на тълпите пред Народното събрание. Първо клекна на:

- учителите, вдигна им заплатите със 70 лева, обявявайки ги за най-големите българи, нищо, че работят цифром и словом по девет месеца в годината,

- после се наведе пред рекетьорите в униформи, които в прав текст му изкрещяха в лицето - или заден за реформата и привилегиите ни, или революция - само не се разбра Октомврийска ли, Френска ли!

Цветанов заговори за МВР в стил "Местан": Да няма "език на омразата"

Смятам, че не трябваше да се стига до тази конфликтна ситуация. Затова ще се въздържа от коментар по същество, каза вторият човек в ГЕР...

Да очаква, както следва:

- миньорите,

- краварите,

- овчарите,

- комбайнерите,

- спортистите,

Местан: Искаме европейска позиция за разширяване зоната на сигурност с интегриране на Западните Балкани

Нашето предложение по-конкретно е български институции да работят активно за постигането на единна европейска позиция за разширяването ...

- футболистите,

- цесекарите,

- левскарите - да не останат по-назад!

Идват и

- лекарите,

- зъболекарите,

Изводът на КСНС: Бежанската криза е най-големият риск за страната

С пълен консенсус и резервирано отношение от АТАКА, можем да се поздравим с всичко, което демонстрираха политическите сили днес. Това к...

- медицинските сестри,

- хотелиерите,

- и т. н., и т. н.,

- а накрая - защо не за капак и мутрите! Някъде по пътя изпаднаха пенсионерите...

С други думи - Бог да ти е на помощ, Горанов! Както и на нас, другите!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com