Закачки по Коледа!

32809
Закачки по Коледа!
Снимка: БГНЕС

Не може да му се отрече на Валери Симеонов, че реагира брилянтно на декларацията на американското посолство в София по повод откровеното му расистко изказване срещу циганите. Изгаври се Валери с посланичката, отговаряйки с едно-единствено изречение на тежката им забележка - "А вие защо биете негрите!", попита лидерът на НФСБ?!

Което е колкото безумно, толкова и гениално! Като реакция! Американците в София наругаха Симеонов за антициганската му парламентарна тирада, което е правилно и уместно - кабелджията от Бургас напоследък си позволява твърде много словоблудства срещу циганите! Но, ругаейки, американците - противно на досегашните им публични изяви - се издъниха зверски! Бидейки дипломати, хората от посолството на САЩ в София, воглаве с посланичката, бяха задължени да съобразят антирасистките си претенции срeщу Валери Симеонов със ставащото в собствената им държава! Няколкото безпрецедентни улични убийства на афроамериканци в различни градове на САЩ - искат, не искат от администрацията на Обама да признаят това, окаляха до ушите реномето на най-богатата държава в света, която иначе е пример за етническа, расова и верска толерантност! И точно в този, уязвим за САЩ, исторически момент американското посолство в София заклейми публично националиста Симеонов! Не че не трябваше да скочат на расистките брътвежи - напротив, но в реакцията си посолството задължително трябваше да се съобрази с кръвта по асфалта на безпричинно убитите чернокожи в американските градове!

Москов: Докато се спазва коалиционното споразумение, кабинетът ще е стабилен

Правителството ще остане стабилно до момента, в който се изпълнява коалиционното споразумение. Всичко друго дестабилизира държавата, ко...

А защо не и да премълчат, този път!

За реакцията и лаконичния си отговор на американското посолство Симеонов може би заслужава похвала, но с расисткото си изказване Симеонов стана за резил - като политик, но най-вече като човек! Лошото е, че покрай Симеонов за резил стана и България!

Бърза политическа реакция демонстрира тази седмица и премиерът Борисов. На въпрос на водещ - не се ли притеснява от обвиненията за сближаване на ГЕРБ с ДПС, и по-специално от острата реакция на Реформаторския блок и лично на Радан Кънев по повод общото гласуване от двете партии на промените в закона за пенсионното осигуряване, Борисов отговори на свой ред с въпрос: "А защо те - Реформаторите,

Патриотите и АБВ - гласуваха с БСП и "Атака"! Защото кой е казал, че да гласуваш с ДПС е по-компрометиращо, отколкото да гласуваш с БСП и "Атака".

Дотук с коледните закачки!

2014 е година със затихващи трусове

През 2013 г. имаше взрив на гражданско негодувание, съсредоточен в столицата, и то в централната й част. Това създаде впечатление за то...

За да обобщим - Борисов и ГЕРБ могат да бъдат спокойни за коалиционното си управление. Както Реформаторите и АБВ ще си останат в коалицията, така и Патриотите ще продължат да подкрепят! Радан обаче да престане да клати лодката и да разсмива населението с глупостите си! Явно този човек ще я кара на импулси - ту ще се държи разумно и смирено, ту ще истеризира и избухва! Последният му шлагер след дърленията около пенсионната реформа е, че в момента държавата била в правителствена криза!

Къде я провидя, все едно, но Кънев не трябва да забравя, че Блокът му има цели седем министри и два пъти повече зам.-министри в това, същото правителство; и че той, плашейки Борисов и ГЕРБ с вдигане на вътрешнокоалиционната подкрепа, фактически бламира собственото си правителство и собствените си министри!

Стига бе, Радане, стига с този Костов!

Другите - Симеонов и Каракачанов, също само плашат гаргите! Много добре знаят, че и за тях, както и за Реформаторите, които са пред фактически разпад, следващ парламент просто няма да има; и че след едни нови избори, с които и те не спират да плашат мандатоносителя, ще гледат пленарната зала само по телевизията. Колкото и коалиционно задръстени да са, поне тази истина партньорите-дребосъци би трябва да са прозрели! И добре да са си направили пълномандатната сметка!

Колкото до АБВ, Първанов и Калфин - те чак вият за власт и за нищо на света няма да бутат къщата, в която са им предоставили една гарсониера! И те плашат - да не останат назад! Тъпи коледни задявки, мамка му!

Миков "отвори вратата" за подкрепа на ГЕРБ от страна на БСП

Илюзия е, че изборите дават политическа стабилност. Това заяви в ефира на Дарик радио лидерът на БСП Михаил Миков. За да има стабилност...

А на Човека от Ла Манча, всъщност - на човека от Банкя, бихме препоръчали - свиркай си, Борисов!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com