За Пулев, Кличко и шахматната корона!

96594
За Пулев, Кличко и шахматната корона!

Да ни прощава Кубрат Пулев, да ни прощава и боксовата федереция, барабар с младия си и, казват, надежден председател, някой си Инински, но и двамата сякаш се надпреварваха в дните, седмиците, а и месеците преди мача с Кличко, кой ще изприказва по-голямата глупост. То не бяха лъжи, то не бяха закани, то не бяха съпоставки - сякаш нароченият за Кобра щеше да се боксира не със световния шампион от цели десет години, а с брат си Тервел! Да ама след мача се видя и разбра, че Кобрата само със съскане, без да ухапе, трудно ще направи нещо повече от това да омете ринга, при това четири пъти за по-малко от пет рунда!

Добре бе, Пулев, не си ли знаеше моженето и нямаше ли кой да ти каже да си затваряш устата. Преди мача, а и сега, след пердаха! Мафия били, корупция била (открил Америка!), подкупени били всички, даже и охраната на залата!, само и само да попречат на наш Кубрат, претендента за титлата, да си вземе това, което - едва ли не - по презумпция заслужавал! Срамота, Кубрате, срамота Пулев - и за името, и за феновете, които подведе! И изобщо феномен необясним е, как така една позорна загуба с три тежки нокдауна и един още по-тежък нокаут можа да възбуди такъв масов патриотизъм, буквално истерия - и в залата на Хамбург, и на летището в София, а и по всички от глупави, по-глупави и крайно повърхностни електронни, интернет и хартиени медии! Чудо невиждано!

Колкото до Кличко, и той и брат му, това е една машина, предприятие от западен тип, което просперира вече 15-20 години - да не забравяме, че преди десетте шампионски години на Владимир, имаше още толкова на Виталий! Добре смазана машина, на която никакъв патриотизъм, пък макар и искрен, не може да се опълчи! Да не говорим за феноменалната излагация на пребития Пулев, който почти от пода започна да крещи, че ние, българите, виждате ли, никога не се предаваме, и - вярвайте ни - ние, българите, винаги продължаваме напред! Макар бити и пребити!

Теория на конспирацията: Защо Кличко не е удрял Пулев с бокс

Вълната от интерес, която предизвика мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко продължава да набира сила, особено в социалните мрежи. ...

Кобра, Кобра, на кой свят живееш, вземи си милиончето, спечелено по лесния начин - с пет-шест тупаника по сурата - и си трайкай, защото вече се чуха и по-страшни думи - че сте си изиграли спектакълче двамката с Кличко! Което, разбира се, е прекалено!

И пак в тоя ред на мисли, кой знае защо в този тежък за България момент ни се натрапва и ни изплува един друг пак български и пак спортен случай. Когато през май 2010 година в България набързо дойде тогавашният шеф на ЦРУ Леон Панета, първото нещо, което каза, стъпвайки на Терминал 2, бе, че е особено щастлив да кацне в единствената страна в света, която има световен шампион по шахмат и при мъжете, и при жените! При това, добави той, едновременно! И се поклони, баровецът! Ако искате вярвайте!

Автор: Валентин Стоев

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com