Всички сме маскари, внушава БСП!

36779
Всички сме маскари, внушава БСП!
Снимка: БГНЕС

Две нови мантри се намърдаха напоследък в общественото пространство. Нещо като нови опорни точки - кой е казал, че с падането на БСП от власт мозъчният й център пуска кепенците! Точно обратно, платените й манипулатори все повече се активизират, само дето сменят посоката на манипулациите си! Едната нова мантра проповядва внушението - че понастоящем в България се начева нова политическа коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Най-малко две са стратегическите цели, които гонят стратезите на опорните точки. От една страна, на обществото да бъде внушено, направо да му бъде набито в главата, че обявеният за "пъклен" съюз между БСП и ДПС в 42-рото Народно събрание няма да бъде прецедент, защото вече има нов такъв - този път между ДПС и ГЕРБ! А това означава, внушават стратезите на БСП, че омразната им "партия ГЕРБ въобще не е по-различна от нас! Не само ние сме продажниците, които влизат в безпринципни съюзи, за да бъдат на власт", продължават с манипулациите си те и стигат до целта: "Точно такива са и ГЕРБ!". С тези твърдения БСП се опитва да убеди населението, че "ние сме маскари, но такива са и останалите", разболявайки всички със собствената си инфекциозна (политическа) болест!

Егото на Борисов е слабостта му като политик, смята Татяна Дончева

Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция и приказките за сближаване на ГЕРБ и ДПС са пропаганда, опорни точки. Това заяви лидерът н...

Другата мантра, която също има за първоизточник мозъчния тръст на БСП и главно г-жата Станишева, която му се явява нещо като идеолог и ръководител, е Голямата коалиция. Твърди мантрата-нова мода, че някъде в обозримото бъдеще - в името на България, разбира се!, между ГЕРБ и БСП (този път БСП!) може и е едва ли не е наложително, да се сключи така наречената Голяма коалиция! Както било в Германия! Казвайки "като в Германия", си мислят, че така като нация ще се доближим до Бога, дано не заради "Германия над всичко!". Германия, та Германия, сякаш всичко добро на света в политиката е измислено в Германия, забравяйки някои германски "изобретения" от средата на ХХ век! Глашатаите на "германския опит" не трябва да забравят също, че България не е Германия, никога не е била и никога няма да бъде!

Това едно. Другото е, че Станишев, Миков, и другите отлично разбират, че тази т.нар. "Голяма коалиция", ако все пак ги огрее, е единственият начин БСП отново да се закачи за властта! БСП е доказала, че за нея коалициите, принципни или безпринципни - все едно, са начинът да бъдат във властта, т. е. близо до парите!

Капаните на стогодишницата са един до друг. Дупка до дупка, като минно поле! С 14-15-те процента предизборен аванс, които му дават (дори червените) социологически агенции, именно това не трябва да забравя Борисов. Другото, което трябва да помни, е, че който се е хванал с ДПС на хорото (или на кючека!), е падал с главата напред в пропастта! Без самото ДПС да пада в нея!

Автор: Валентин Стоев

Миков: Промени в БСП ще има, но няма да са резки

В БСП ще има промени, но те няма да са резки. Избран съм за лидер, не за магьосник. Това казва новоизбраният лидер на БСП и председате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com