Стига сме "ушивали байрака" на ДПС

7757
Стига сме "ушивали байрака" на ДПС

Истерията около "Кой уши байрака" е страшно вредна. За нас е вредна. Защото за пореден път влязохме в играта на ДПС.

По предавания и студия уж всички говорят, че с такива предизборни провокации ДПС втвърдява електората си, но нито обясняват как, нито спират да са част от въпросната схема. А схемата не е сложна - за да могат преди всеки избори ДПС да се обърнат и да кажат на българските мюсюлмани: "Ето, вижте българите - една песен да изпеете и ви скачат. Те продължават да са срещу вас и само ние можем да ви защитим", се нуждаят от нашата "помощ". Нужна им е ситуация, в която ние реагираме бурно, дори агресивно. И поредната такава ситуация е казусът с "Кой уши байрака". Пеене - контрапеене...

ЦИК: "Кой уши байрака" на турски не е нарушение, но Лютви Местан все пак е престъпил забраната

Изпълнението на части от турска любовна песен и известната възрожденска песен, посветена на Райна Попгеоргиева, които имат идентични ме...

Оставяме настрана безспорния факт, че балканският фолклор в много отношения действително е размит. Изборът на песен е напълно преднамерен и целенасочен. А реакцията - за съжаление, напълно очаквана.

Естествено, че трябва да осъдим номерата на ДПС. Но да вилнее буря вече няколко седмици - това е просто подаване на провокацията. Заради тази ни реакция, която имаме всеки път на подобни предизборни прояви, ДПС имат силен резултат, когато дойде време да се броят бюлетините. Твърдият им електорат си остава твърд, защото ние оставаме твърди в своите си решения, които се базират повече на емоция и по-малко на разум.

Какво би станало, ако по сутрешните блокове "умните глави", които се изредиха по въпроса, отговаряха едно и също: "Това е провокация на ДПС. Тя е недопустима и я осъждаме, но няма да й се поддадем"? И край на дискусията.

Ами тогава цялата пушилка би се разсеяла за 2-3 дни и ДПС не биха могли да имат инструмент, който да ползват сред мюсюлманите. Когато престанем да даваме аргументи на ДПС, тогава ще дойде и краят на неговата вредна хегемония. Тогава и смесените райони ще се "отпушат", ще започнат да дишат по-леко и ще получат шанс да гласуват по съвест, а не под натиск и от страх.

Във Варна стягат хорово изпълнение на "Кой уши байряка" пред офиса на ДПС

Варненец организира хорово изпълнение на песента "Кой уши байряка" пред офиса на ДПС на ул."Дрин" 1. Музикалният протест е насрочен за ...

Да не се поддаваме на провокациите не означава да сме родоотстъпници. Напротив - това би ни направило патриоти. Защото ако обичаме страната си, няма да помагаме на тези, които я рушат и разделят.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com