Станишев и сие: Изкуството да се закопаеш от глупост

43448
Станишев и сие: Изкуството да се закопаеш от глупост

Само преди 1 ден положението за Бойко Борисов изглеждаше повече от мрачно. В съзнанието на обикновения българин се беше насадило едно разочарование и впечатление, че ГЕРБ просто не върви надобре - освободи едно от лицата на правителството - хваленият досега финансов министър, допусна гавра с хората от страна на монополните дружества, и на всичкото отгоре - предизвика сблъсъци и насилие по улиците, които ескалираха след нестихващите от седмици вълни протести.

Станишев, Местан/Доган, Кунева, Сидеров и много други вече потриваха доволно ръце. Те почти виждаха епичния провал на ГЕРБ на изборите през лятото. Мнозина предполагаха, че правителството няма да успее да успокои недоволството, камо ли да обърне настроенията в своя полза, така че вторият му мандат ставаше все по-имагинерен...

Бойко Борисов: Не полагам асфалт, за да се лее кръв по него

Решението ми за оставка не подлежи на промяна при никакви обстоятелства, заяви пред „Фокус” премиерът Бойко Борисов. &bdqu...

И изведнъж вчера Бойко Борисов изигра рядко умен и хитър ход, който единствен му позволяваше да си реши всички проблеми. Опозицията беше толкова изненадана, че когато разбра колко умело е изиграна, изпадна в безтегловна ярост. Минути след излизането на Борисов от пленарната зала Иван Костов вече крещеше истерично от трибуната. БСП пък часове наред не можеха да реагират, вероятно защото осъзнаха, че само с един ход Бойко Борисов не просто им отне мечтаната изборна победа, но и бетонира своята.

Защо подаването на оставка беше най-добрият ход на ГЕРБ? Защото чрез него Бойко каза на народа и протестиращите, че след ежедневните призиви за оставка, ето, той най-накрая я подава... И оставя държавата в ръцете на БСП и ДПС. Хората имат възможност на горе-долу двумесечна репетиция за това какъв кошмарен хаос ги очаква, ако приемат да се подведат по популизма и наглостта на Станишев и Доган.

Само че българският народ е разумен и затова се стресна. БСП и ДПС отново подцениха българите, мислейки си, че с платени провокатори по протестите и с популистки словоизлияния ще могат да манипулират народа. Е, няма да могат.

Бойко Борисов далеч не е идеален, но той безспорно е най-малкото зло. По всяка вероятност именно това ще каже народът с вота си на предсрочните избори. БСП и ДПС са най-големият кошмар, който България може да си представи в момента. И хората вчера си припомниха това с кристална яснота.

"Отивайте си с Бойко", крещяха едните. "Предатели", отговориха другите

„Отивайте си с Бойко”, „К.рви на Бойко”, избухнаха демонстрантите от Орлов мост. „Предатели, предатели&rd...

Станишев и сие просто не усетиха кога трябваше да спрат и тази им глупост ще им коства много на изборите. Борисов пък прояви изненадваща политическа находчивост. Сега топката е там, където трябва да е - у народа. И тъй като той е доказал, че е достатъчно умен, предвидлив и помнещ, вярвам, че ще я подаде отново на по-правилния човек.

Автор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com