Ще окървавят ли протестите

24048
Ще окървавят ли протестите

Вече се разбра, че не Орешарски ще реши дали и кога ще има оставка. Дълбоко зависим, той не взима самостоятелно дори и най-"експертните" решения. Камо ли пък за оставката - най-политическия акт в новата история на БСП. Почти месец от началото на протестите, всичко е в ръцете на Станишев. Дори Местан няма думата - колкото и безхарактерен и с тежко поразен авторит да е лидерът на БСП. И точно тук е проблемът. Защо ли?

Защото в почти 10-годишната председателска кариера на Станишев няма нито един случай, в който да е отстъпил. Нищо, че за 10-те си шефски години той е консумирал единствено и само провали. След години, ако тази партия продължи да съществува, периодът на сина на члена на Политбюро ще бъде отбелязван като един от най-неуспешните в историята на БСП. Стигат му дори само шестте загубени от партията му национални, местни и европейски вота в периода 2005-2013 година.

Напрежение възникна в 28-мия ден на протести

Сблъсъци между протестиращи и полиция имаше в 28-мия ден на протести срещу кабинета Орешарски. Участници в протеста в столицата снощи н...

Станишев е страшен за държавата, защото е и комплексар. От друга страна, и протестът няма да отстъпи. При културните и интелигентните протестиращи, както ги наричат от всички страни, ще се всели радикализацията. И ще се повтори 97-ма. Станишев ще вземе решението. И в това е проблемът на държавата. Как да го вразумят овреме и кой да го вразуми овреме. Докато още чува. Миков - абсурд, той е зле прикрит сталинист и още отсега, предвкусвайки мелето, потрива доволно ръце.

Другите, плътно около Станишев, са млади кариеристи, който нямат търпение да направят партийна кариера и час по-скоро да започнат да крадат. Като знаем капацитета на Ангел Найденов, логично е да се попитаме дали пък този военен корифей няма да повика танковете? Не е смешно! Каква е разликата между Ангел Найденов и автора на крилатата фраза от зората на демокрацията Петър Младенов. Никаква - равнис, сталинист до сталиниста. Примерът на Турция ни дебне. Още повече, че в управлението участва и турската партия. Да не говорим за третия в шайката коалиционери - Сидеров, той отдавна мечтае за обществена конфронтация и улични сблъсъци. Лошото е, че и на вътрешния министър не му е чужд кариеризмът. Колкото и симпатично засега да се държи, полицията като нищо ще бъде пусната в употреба. Заедно с палките и водните оръдия. Турция номер две.

Вразумете Станишко. Който може и когото е склонен да слуша. Ако има такъв. Може би, Моника - вие. След време в апокрифната история на демократична България със сигурност, ако това се случи, ще бъде отбелязано. Нещо като Наполеоновата Жозефина!

Понеже е объркан, е станал взривоопасен. Съпартийците? Може ли да го озаптят. Тези на пилоните - абсурд, те вече зоват за саморазправа с "лентяите от жълтите павета". Така е и в провинцията.

Демонстрация в Рио де Жанейро приключи с масови сбивания

Демонстрация в центъра на Рио де Жанейро, организирана от профсъюзите, приключи с погроми и масови сбивания на анархисти с полицията, п...

Нищо чудно Миковците и Мая Манолова от парламента да свикат доброволни отряди на трудещите се, като "ония" от "онези" години, които да защитят мнозинството.

Европейският парламент е един шанс. Съюзът трябва да вземе протестиращите в България под крилото си. Има механизми, стига да поискат. И това не е шега, нито пък паника.

Усилете натиска, европейци, докато още не е късно. БСП взе властта с "кървави" фалшификации и манипулации. Насилствено, с помощта на прокуратурата.

И казва, че ще я даде също "кърваво"! Те знаят как става това!

Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това к...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com