Ще хапне ли Борисов пет порции руска салата?

33733
Ще хапне ли Борисов пет порции руска салата?
Снимка: БГНЕС

Няма край на веселбата в нашата държава. Току се появи поредният сервитьор - ежедневно и ежечастно дори се намират такива и ни носи порция след порция смях.

Поредната порция дойде вчера, 24 март, в столичния „Хилтън”. Там се появи някакъв екип от белгийско-английски граждани, който иска да вземе пет ключови за държавността и българската икономика компании – телекомуникационния оператор „Виваком”, мултиплекса НУРТС, военните заводи „Дунарит” и „Авионамс” и пийпълметричната компания ГАРБ Аудиенс Рисърч. За държавата ни тези пет компании са от невероятна важност – чрез „Виваком” и НУРТС на практика може да се контролират телекомуникационния и информационен сектор т.е. кой какво и за кого говори и какво достига като информация до него, а чрез „Дунарит” и „Авионамс” успешно се овладяват ключови продукти и услуги за функционирането на каквото е останало от армията ни. С ГАРБ пък всеки може да си мери колко кухи лейки има в България – или по-точно телевизионните рейтинги.

Квестор на КТБ: БТК няма и лев дълг към КТБ, има неуспешни цесии

От началото на особения надзор до момента, сделки с активи на КТБ от нас не са извършвани. Това заяви пред журналисти в парламента Ста...

Та тези пет предприятия се гласят да ги вземат петима „бизнесмени”, които никой не беше чувал до този момент. И които щели да правят всичко прозрачно. Ама много прозрачно. Ама толкова прозрачно, че по прозрачност ще вземат най-прозрачната възможна награда. И само за едно евро – даже с него ще докарат още 900 млн. евро, само още не е ясно точно откъде – нейде от международните пазари. Защото те всъщност замествали КТБ – ще са майка-закрилница на „Виваком”, „Дунарит” и компания. И като истинска майчица ще търсят парички за храница – честна работа.

Господата Луврие, Бауър, Бертран, Жакобер и Кайро имат едно-единствено общо нещо помежду си – много обичат да работят на руския пазар. Първият даже си има жена и дъщеря рускини, че дори и го заплашват – драма, драма, а Москва не вярва на сълзи. Вторият си работил в някакъв инвестиционен фонд, базиран в Русия, третият водил мисии по военна подготовка в цяла Източна Европа и о, да, Русия, а Кайро – какво типично украинско име, също се занимавал с телекомуникации в ... Русия. Само г-н Жакобер се мъдри между тях с една магистърска степен по бизнесадминистрация – лимончето в бизнес руска салата! От тия, дето Бареков ги ползва да си прави лимонада. Та тези толкова симпатични господа взели, че се договорили с Цветан Василев да си купят за общо едно евро – по 20 евроцента на парче, телекомуникационен оператор, мултиплекс, завод за авиаоционни, артилерийски и инженерни боеприпаси, завод за капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8, Ми-17, Ми-24 и самолети от типовете МИГ и СУ плюс, за цвят, компания да си мерят рейтинга по телевизиите! Черен петък, както биха казали атлантическите ни партньори!

От всички политически дисциплини в специалност „Международни отношения”, която съм завършил – „Политология”, „Международни спорове и конфликти”, „Теория на външната политика”, „Външнополитически анализ и прогнозиране”, съм запомнил едно – когато искаш да поставиш под контрол някоя държава, първо установяваш контрол върху комуникациите ѝ и военно-промишления комплекс! Урок за начинаещи! А един-единствен цифров разпръсквател контролира сигнала на Българската национална телевизия и той е на НУРТС! Нали я помните тази операция-цифровизация, където бабите връзваха декодери? Тия декодерите за телевизионния ефир, който идва от НУРТС. А телевизиите все още са средството за информация, което най-много се ползва от българите. За военните заводи да не говорим – не стига, че нямаме армия, ами явно и с тояги искаме да са подготвени за отбрана при бушуваща украинска криза и „Ислямска държава”.

При цялата тази ситуация Бойко се сети какво да попита – откъде са им средствата на инвеститорите? Не кои са, какви са, ми какви са им парите. Сигурно пък са намерили едно евро отнякъде, без да трябва да го преплакват. А и повечко на прекупвачи приличат, не на инвеститори. Щото инвеститорите, дето вадят по 900 млн. евро и нагоре, обикновено се знаят. А тези петимата общо взето само майките им май са ги чували.

Местан намекна тънко за разграбване на активите на КТБ, иска извинение от Цветанов

Още в разгара на кризата с КТБ ние поискахме да се направи разследване, което да проследи всички фактори, включително и Цветан Василе...

Най-забавно от всичко обаче е, че прецакан изглежда е Пеевски. Или поне така изглеждаше от критичността на флагманите „Телеграф” и „Монитор” – ама знаете ли, г-н Луврие, че г-н Василев е обвиняем за присвояване на 206 млн. лева от КТБ, пък вие бизнес правите с него? А там някъде, в ада, куп дяволи си умират от смях. Не за друго, гледат комедията „Крадецът обра крадеца”. Лошото е, че ние нямаме за какво да се смеем – върви да ни хлъзнат тежичка руска салата, с мазна майонеза.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com