Шегаджията Орешарски!

58876
Шегаджията Орешарски!
Снимка: БГНЕС

Голям шегаджия се завихри този Орешарски, любимецът на мнозинството! На мнозинството, но управляващото, а не на обществото.

След 220 дни протести премиерът доби куража да се похвали - освободил бил страната от страха! Страхотно, та той направо е за паметник! Приживе! Шегичка, разбира се!

Орешарски: Не съм ходил при Цветан Василев

"Не съм ходил в дома на Цветан Василев и не съм се виждал с него." Това казал пред в. "Преса" премиерът Пламен Орешарски минути след к...

Но не е шегичка, че Орешарски, най-недолюбваният български премиер - по-недолюбван дори от Живковите министър-председатели Гриша Филипов и Станко Тодоров - със сигурност е заслужил паметник! Паметник на дебелоочието и наглостта! Възпоминание за 220-те дни на протести срещу него! Засега!

И друга шегичка пусна любимецът на Станишев, Местан и Сидеров в края на миналата седмица. На въпроса дали и кога ще си подаде оставката, Орешарски - ехиден и зъл - отвърна, че хората трябва да имат търпение, това щяло да се случи... в края на мандата. Шегаджията Орешарски! Дори и да го казва искрено, той определено е загубил чувството си за реалност. Нещо много лошо за един премиер. Най-малкото защото при разразилите се в последните дни баталии между Станишев и Първанов неговите премиерски крака не се клатят - те направо се кълчат в жалък клоунски танц! А както са я подкарали с планираните нови 3,5 млрд. лева заем, симпатягите с дебелите нерви от "Дондуков" 1 окончателно ще загробят държавата за десетилетия напред. И тежко и горко на следващите, които ще управляват след Орешарски! И на по-следващите, и на още по-следващите!

Шегички с фактите и с обществения интерес си прави и министърът със скоропоговорките Драгомир Стойнев. След десетина дни в нелегалност, в петък бодрягата министър на икономиката и енергетиката се появи, за да изтърси на пресконференция поредната си дивотия. Не на шега, а съвсем сериозно! Газът на Южен поток щял допълнително да поевтинее, защото газопроводът - бъдещият - щял да преминава през по-малко държави, което щяло да направи таксите за пренос по-ниски. Клетият министър, освен че е парашутист, е и убийствено неинформиран! Нима цената на газа се определя от броя на страните, през които преминава газопроводът, а не от фактическите му километри!

Междувпрочем, тези двамата - премиер и енергиен министър - трябва много да му мислят. За "Южен поток" и за всичките им волни изпълнения с Милер и "Газпром"! Тези дни Европейската комисия - под вежди - отново предупреди българското правителство, че ако не изпълни европейските изисквания по въпроса, България ще плаща всекидневни глоби в милиони евро! Правят си оглушки и Орешарски, и Стойнев, и останалите, което обаче няма да им попречи в един хубав ден да отпрашат към Карибите, например, а ние ще останем тук да им плащаме вересиите по договорите.

Пламен Орешарски: Освободихме страната от страха

"В нито една страна управляващите нямат пълна подкрепа, но това не бива да пречи да се работи за общото благо. Уверявам ви, че никога н...

Случайно ли преди дни Орешарски, запитан за 5-часовите му - поредните - тайни разговори (и преговори) с Милер, вироглаво като прогимназист отсече: "Нищо няма да ви кажа! Нищо няма да разберете!". Сякаш България му е бащиния!

Голям шегобиец е и Йовчев. Като на шега вътрешният министър може по всяко време на деня (и нощта) да извади 10-20 хиляди полицаи около парламента. И да ги държи там на 12-часови дежурства, оборудвани и окомплектовани като преторианци. И продължава да се шегува - пазел не депутатите вътре, а протестиращите вън! От кого, обаче, не казва! Може би е класифицирана информация! Шегаджия - грижи се за най-омразните си!

Горе-долу така е и с останалите в кабинета. Когато не са в нелегалност, бълват ли, бълват... Особено едната вицепремиерка! Шега след шега! Да се чуди човек - кога говорят сериозно и кога се шегуват! Всичко им е на шега! Мандатът най-вече!

Автор: Валентин Стоев

Орешарски: Наредбата за диверсифициране на държавните пари е изпълнена

„В края на месец ноември - декември банката, която държи най-много държавни авоари, управлява малко над 22% от всички авоари. Н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com