Русофили - българофоби!

11745
Русофили - българофоби!
Снимка: АБВ

Минат, не минат няколко месеца, и Първанов се изцепи. Неуморен е! Още се чуди как да замаже шантажа с "оставката" си, а тези дни - досущ преди Разпети петък, отново шантажира - този път изпълнителната власт - с едва ли не ултиматума си да се проведе референдум за санкциите на Европейския съюз срещу Русия! Основанието му, забележете - понеже българският народ бил особено чувствителен към Русия и руския народ и понеже повечето от него били русофили и оттам - против санкциите! С тези си умилителни аргументи, чак да се насълзи човек!, Първанов фактически призова българското правителство, а и българското общество като цяло, да тегли една майна на Европейската комисия и Европейския съюз, където равноправно (но и равно задължено!) членува, и да се върне в обятията на държавата, които буквално го удуши в 45-годишна прегръдка! Първанов буквално призова за бунт срещу Европа, а като допълнение към ултиматума си за референдум, предложи и рестартиране на вече погребаната мечта на русофилите - АЕЦ-Белене! Щом като "Южен поток" пресъхна, щом като отрочето му "Турски поток" ще ни заобиколи, щом "Уестингхаус" отказва да е инвеститор на евентуалния 7-ми блок на "Козлодуй" - тогава, казва той, да рестартираме "Белене" - нищо, че тази лелеяна русофилста мечта погълна поне десетина милиарда лева грешни български пари; нищо че почти 50 години оттук-нататък целокупният български народ, барабар с още неродените пеленачета, ще изплаща така, че ушите му ще пращят - щом АЕЦ "Белене" ще донесе на енергийните русофили пари, давайте да го строим, зове Първанов! И заплашва - на първо време с вдигане на подкрепата на АБВ за кабинета!

И наскочиха подир тартора си познатите енергийно-русофилски имена. Рушвети, комисиони, договори, акции - старите хватки с нова сила!

Първанов иска отмяна на мораториума за АЕЦ "Белене"

Отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене“ и референдум за санкциите срещу Русия поиска председателят на АБВ Георги Първанов. Сп...

Соц-русофилството има, разбира се, и други адреси. Пак ден преди Разпети Петък парламентът си загуби почти цялото време, за да могат двама платени клакьори да понахокат правителството, а ако може някак и марионетния му президент, хей така, за идеята и в интерес на Русия, на тема НАТО и български суверенитет. Депутатите от БСП Георги Божилов и някой си новопръкнал се русофил на име Жаблянов (или Жаблянски - все едно!) врещяха от трибуната на парламента по повод решението на кабинета да предостави на НАТО (чиито член сме поне от 10-11 години!) терен за Комуникационен център на територията на село Горна Малина! Воюваха с НАТО двамцата соц-русофили, без да отчитат факта, че това решение, за този Център е взето още преди 8 години от правителството на... Сергей Станишев и Тройната коалиция! Сега то само се привежда в действие - с осем години закъснения! Определението "Русофили, действащи срещу България", отдавна са си отвоювали, разбира се, и хората на Сидеров. При тях особеното е, че русофилството им е особено брутално и открито антибългарско! Самият им лидер преди време си призна, че русофилията на атакистите е стока, която те успешно осчетоводяват. Запитан откъде има пари за курорти в Куба и Париж, Сидеров най-безочливо и тенденциозно русофилски отговори, че си имал добри приятели, които го подпомагали, него и партията му!

Друг нов русофил - новоизлюпен лидер на русофилска партия, едновременно и роднинска на гръцката "Сириза", както сам заявява, е доскорошният патриот от телевизия "Скат" Велизар Енчев. Той е по-особен случай, психопатичен, който не може да направи своя избор между: а) Национализма, първата му любов; б) Валутната русофилия, която го тресе здраво - сам казва, че вече бил получил оферти от Русия, която оферта - с гордост Енчев твърди това! - бил отказал! Можете да си представите!; и в) ултралевичарството, тип Ципрас и "Сириза"! Може би става дума за първия случай в новата българска политическа история на тривалентна партия - хем националистическа, хем русофилска, хем ултралява българска "Сириза"!

След всичко дотук, един въпрос направо крещи. Дали пък тези явни русофили не са тайни българофоби! Защото така излиза!

Автор: Валентин Стоев

Първанов се развихри: Изолират ни от газовите доставки, да свикаме КСНС

Загубата на "Южен поток" е изключителен сигнал за краха на външната политика на България. Това заяви на пресконференция Георги Първанов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com