Реабилитацията на Пеевски!

12141
Реабилитацията на Пеевски!
Снимка: БГНЕС

И какво стана сега - оплюваният от половин народ Пеевски, човекът, срещу когото повече от година протестираше половин народ - включително и с улични демонстрации, сега е собственик, спонсор и благодетел на футболен клуб "Левски", "отбора на народа", както не без основание го нарекоха феновете му. След, така да се каже, мутренския им период - а това беше времето на Чорни и Батков, заедно и поотделно, дойде ред любимците на един цял народ да бъдат издържани от омразния на поне половината от него Делян Пеевски. Лицето Пеевски - ако някой още не е разбрал, е мажоритарният собственик на "Виваком", а "Виваком" пък - и това е новината - вече е мажоритарният спонсор на "отбора на народа", "Левски" от София! Е, такова "кръвосмешение" никой не беше очаквал! Още по-малко пък маршируващите срещу Пеевски повече от година по улиците на София, които в преобладаващата си част бяха (и са) привърженици на "Левски"! По-скандален Параграф 22 и да искаше някой, не можеше и да си представи! По-очевидна и по-изчерпателна реабилитация Делян Пеевски не беше и сънувал! Но тя се случи, и е факт, срамен факт от прочутия българския "мирен преход"! В чии лапи е спортът и футболът в частност!

Помните ли ревльото Тити Папазов, който нахално ля ред сълзи, ред сополи по телевизията за топ-крадеца Цветан Василев. Спонсорирал бил баскетболния му "Левски", спонсорирал - както се разбра - и самия него, бил най-добрият човек на света, чак да го разцелува човек! И това му е разбираемо на Титито - щом става дума за десетки милиони! Буквално подарени! Но тези десетки милиони, оказа се и това по-късно, били капка в морето на откраднатото! На първо време 4,3 млрд. лева, които всички вкупом плащаме! И ние, като Титито - със сълзи на очи! Като попове! При това без никой да ни е питал!

"Левски" чака 12 000 "сини" привърженици за мача с "Лудогорец"

Ръководството на "Левски" планира да се възползва от импулса сред "сините" фенове след успеха над Литекс (2:1). Победата в Ловеч качи т...

Така е в българския спорт. Най-вече в българския футбол! Първо бяха мутри, после мутрите станаха бизнесмени, а накрая спортни деятели и политици! Без да навлизаме в подробностите - спомнете си най-новата ни футболна история - и на "Левски", и на ЦСКА, и на "Славия", и на "Ботев", и на "Локомотив"-ите в София и Пловдив...! Кои им бяха спонсорите, благодетелите, собствениците! Кои са им и сега спонсорите, благодетелите, собствениците! Освен споменатите Чорни и Батков, тук са до един и всички останали футболни рекетьори - братята Илиеви, разните там Гиговци, Маджовци, Коко-Диневци, Цветан-Василевци, Александър-Томовци, Васко Черепа, разградските братя магнати, тарикатите-боклукчии от "Титан", и т. н., и т. н... Един от тях даже стигна върха - иначе правеше торти, но някак между другото стана и министър! На спорта! И стига вече с тоя тъп въпрос - защо не вървял този пуст български футбол, защо все тъпчел на едно място!

Накрая - да си дойдем на думата. Пеевски е реабилитиран! Ура! От левскарите! Сега вече може да стане и шеф на ДАНС! Детската му мечта! Щом "отборът на народа" стана негов, негов е и народът!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com