Подлогите ГЕРБ

36291
Подлогите ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Почти пет часа продължи вчерашното заседание на Бюджетната комисия в парламента, на което се решаваше какво да се прави с Корпоративна търговска банка.

Шоуто си заслужаваше – всички големи финансови експерти в България бяха там, а ръководството на БНБ беше като в небрано лозе. В изблик на безпомощност гуверньорът Иван Искров дори призова да идва главния прокурор и да го арестува, след като не бил спазвал законите. Въобще – холивудска драма, все едно гледаме комисия най-малко в Сената в САЩ, която се разправя с виновните и доброто царува вечно.

Банкови шегички

Смях в залата – най-чаканият официален документ в България т.е. одитният доклад за КТБ вече видя бял свят. Цифрите са факт, а въп...

Най-значимото, обаче, както обикновено се случи накрая и почти извън камерите. За пет минути комисията прие на първо четене законопроекта „Пеевски – Цонев”, след крайно нахалното изявление на известния с прякора си Данчо Ментата депутат от ДПС, че за два дни не видял нищо конкретно като критика срещу мярката.

Конкретните въпроси вече ги постави Actualno.com. Но за два дни по всички големи телевизии МАСОВО депутати от ГЕРБ обясняваха как не им е стигнало времето да прочетат пет странички закон! ПЕТ! Не пет милиона, а ПЕТ! И да зададат въпросите, които задавам аз, вместо да истерясват как можело Пеевски да правел закон за спасение на КТБ. Ами може, като няма кой да го натисне с конкретика. И не защото не може, а защото не иска.

По времето на ГЕРБ КТБ стана от банка за два милиарда банка за 5,6 млрд. лева. В КТБ са заровени кирливите ризи на всички от това управление, начело с Бойко Борисов. Може Борисов да е бил принуден да прави сделка с Дявола, но истината е тази – фекалиите от тази банка ще опръскат всички в управлението на България от 15 години насам и всички те въртят и сучат, за да има хем виновни – защото скандалът е невероятен, хем виновни да не са тези, които са наистина виновни.

Законопроектът на Пеевски в частта си за офшорките е пълен с възможности за измъкване. Кои бяха хората от ГЕРБ – партията, която нямаше да допуска ДПС във властта, които го одобриха? Е, в Бюджетната комисия личат имената на Менда Стоянова (председател), Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова – все отбор юнаци, познати от предния мандат на ГЕРБ – някои министри, други – ключови депутати. Нали Бойко Борисов точно вчера говореше как ще поеме тежеста, дори с негативи? Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия.

Мартин Димитров: ДПС са на път да опорочат нещо хубаво

Идеята на ДПС е да се опорочи нещо хубаво. Според техния законопроект някакъв вътрешен играч трябва да се занимае с разследването на Ко...

Стига вече залъгалки! Пари да се върнат гарантираните от закона влогове има или ако няма напълно, могат да се наберат със заем от сроден фонд на друга страна-членка не ЕС. Едва ли ще е необходим повече от 1 млрд. лева пряко сили. А да се види кой стои на втората и третата редичка в КТБ – фирмите, които са получавали през 82-те пощенски кутии паричните потоци, е още по-лесно. Но не им стиска в парламента, защото тогава от 240 дупетати едва ли ще останат повече от десетина, които да не са свързани по някакъв начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com