Пиле със зурла!

11847
Пиле със зурла!
Снимка: БГНЕС

На Миков все прасенца му се привиждат. И винце! Онзи ден оприличи трудния консенсус за съдебната реформа на "прасе с крака на пиле". Няма лошо. На кого му пука какви поразии дроби Миков на партията си, лошото е, че покрай партията си, "миковщините" поразяват и България! Защото е световен факт, че една държава не се разива добре, ако в нея няма добре сложен ляв баланс! А с Миков начело БСП е пародия на "лявото"!

Две са вероятностите, поради които Миков не ще консенсус за съдебната реформа. Първата е - заради ината. Ние сме опозиция и като такива сме винаги "против"! Втората - и по-вероятната, е, че БСП си брани олигарсите като си пази статуквото! Имат си от памтивека свой "контингент" в съда и прокуратурата и не дават да се пипа!

Кунева: С реформата се цели да се осигури свобода на магистратите

"Няма никаква причина да не споменем фактите. Благодарение на гласовете на ДПС предложената основна част от реформата беше възможна." ...

Другата карикатура на консенсуса са Първанов и изтърсакът АБВ. Първо "дадоха" един подпис - за да удостоверели, че са "за" промените. После "отпуснаха" още два гласа - общо три от 11. Горкият Първанчо - използва всяка възможност да каже на всеослушание, че - видите ли - нас ни има, фактор сме! Както казваше Местан - незаобиколим! По-незаобиколим дори от ДПС! Всъщност Първанов и АБВ също като БСП пародират "лявото" и също като БСП пакостят на България. Кой повече - нека с Миков се разберат!

Третият "против" - на него никой вече не му се чуди и не му обръща внимание. Само че и никой не разбра как така, за година-две, от най-гнусно националистическата партия, "Атака" стана най-гнусно предателската! Как, лягайки на Путин и Кремъл, от уж "най-българската" партия стана най-просъветската. По-просъветска и от БСП! Или си е била такава, ама сме я проспали!

А иначе съдебният консенсус е полезен. И тези, които останаха "против", направиха точно обратното на "прасе с крака на пиле"! Пиле със зурла!

Автор: Валентин Стоев

Куцкова: Недопустимо е КС да решава въпроса за промените в Конституцията

Като недопустимо определи съдия Нели Куцкова искането - Конституционният съд (КС) да реши окончателно въпроса за промените в Конституци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com