Пеевски между Столипиново и "Унтер дер Линден"

34220
Пеевски между Столипиново и "Унтер дер Линден"
Снимка: БГНЕС

Понеже истината се познава в сравнението, понякога тя трябва да се погледне в очите, макар и да е неприятна до сълзи. Вярно е, че не можем да се сравняваме с Германия, но като стане дума за Столипиново, се сещам за „Унтер дер Линден” ( Unter den Linden). Под липите! Уж за същото дърво става дума, но разликата е трагикомична, уви…

Излишно е да преразказвам обстоятелствата около факта, че депутатът от ДПС Делян Пеевски, който вече беше номиниран за следващия парламент по депесарска линия от Пазарджик, без да има нужна от дублиране беше номиниран и от пловдивския квартал Столипиново от комитет от 150 раждани.

Бареков не говори за принципи, дойде ли ред до пари

Лято е, жега е, но това изобщо не смущава потока от безпринципни решения в България. И по-точно на съдебната система, която открай врем...

Говорител на комитета обясни номинацията пред медиите като израз на обич. Обичали го в Столипиново Пеевски и това било обяснението. Гражданинът обаче не пожела да каже за какви точно заслуги обичат един депутат, който доказано е бил такъв само на хартия. Може би обичат неговия мързел или отказа му да бъде депутат де факто, поради което заслужава адмирациите на рецидивизма?

Да приемем, че обичта в случая е не само автентична, но дори взаимна- че спряганият за един от най-богатите българи може истински да обича също така хората от пловдивския квартал, който за съжаление има международна слава като синоним на думата „мизерия”. Точно Столипиново, като впечатляващ анклав на изостаналостта и бедността, бива посещаван от важни персони, като принц Чарлз. Така правеха важните персони, посещавайки гетото Совето, гигантското предградие на черните край Йоханесбург по време на апартейда. Това е начин да изразиш съпричастие към най-яркия пример за туземното нещастие.

Впрочем откатът на онази бедност в предградието доведе трайно на власт един африкански социализъм от вождистки тип, но да спрем с аналогиите, за да не се подхлъзваме встрани от любовната история в Столипиново.

Разликата между Пеевски и принц Чарлз е като някои несъответствия между Столипиново и „Унтер ден Линден”- световно известно средище на музеи, паметници, площади и улица, демонстрираща просперитета на богатата част от Европа в столицата на водещата европейска икономика.

Ало, шарани има ли?

Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия. Точно тази поговорка ми изникна първо главата в мига, в който научих, че Ваньо Танов ...

С любовта на хората, ако наистина има такава в случая с Пеевски и жителите на Столипиново, не може да се спори. Чувства, какво да се прави! Но все пак увисва въпросът: защо да е тайна причината за тази любов? Защо влюбените в Пеевски граждани от Столипиново крият за какво точно го обичат?

Май ще да е срамно да се каже. А за държавата ни е срам, че такова публично купуване на любов минава за легитимно предизборно упражнение в рамките на изнасилената ни демокрация.

Автор: Иво Инджев, www.ivo.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com