Пай се! Пада-а-а-а!

9249
Пай се! Пада-а-а-а!
Снимка: БГНЕС

Когато се обърне колата, според старата приказка се вика неволята.

Когато нещо се срути – няма значение дали е банка или хотел, според новата практика се викат компетентните органи.

БСП отнася дълга от 16 млрд. лв. до КС

БСП е готова с искането до Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лв. Със започването на парламентарната сесия то ще бъде предложен...

Застане пред банката солиден човек с очила, подчертаващи интелигентността на физиономията, и важно обяснява, че положението със сигурност не е точно такова, каквото е, защото има компетентни органи, които наблюдават и своевременно ще се намесят, ако има нещо тревожно.

След месец същият човек мънка, че компетентните органи не са били дотам компетентни, затова ще трябва за тяхната дейност да се произнесат едни други компетентни органи. Другите компетентни органи обаче отри­ват потни длани в дънцето на панталоните и обясняват, че случаят не бил от тяхната компетентност и трябвало да се отнесем до по-горни компетентни органи.

И така, докато от банката остане за продаване само дограмата по прозорците, защото тя струва пари, а всичко останало, което може да се напазарува срещу едно евро, вече е коснато на когото трябва.

Ограбените вият на умряло, но им се обяснява, че не са компетентни по казуса, така че трябва да се изчака заключението на... сещате се, ония, компетентните.

Понякога се чувствам изключително некомпетентен. Хем навремето в университета четири години зубрихме в историята на БКП, че тя е партия на трудещите се работници и селяни, защитаваща правата и интересите им, хем нещо не ми е ясно.

От трите най-големи партии в България само БСП има дарения за миналата година

Българската социалистическа партия (БСП) приключва финансовата 2014 година с отрицателен резултат в размер на 274 хил. лв. Това пише ...

Не ми е ясно как така председателят на най-голямата партийна организация на БСП в страната – пловдивската, др. Георги Гергов, се оказа изведнъж собственикът на четирите хотела на ЦК на БКП край морето.

Или може би по-правилно ще е да се рече обратното – че собственикът на половин Пловдив се оказа и председател на местната БСП организация? Не ми е ясно. Не ми е ясно и защо му е експартийният курортен комплекс. Предполага се – с припечеленото от него да защитава интересите на трудещите се!

Четирима от тях вече нямат нужда от защита – те останаха под развалините на единия от хотелите.

А пред купчината все още неразчистен бетон застана объркан човек, който ни обясни, че нищо не е ясно и трябва да се чака заключението на компетентните органи.

Кво толкова има неясно – възложили на едни да реконструират хотела, като за целта го съборят до основи, те възложили на други, които да свършат тая работа, те възложили на трети, за да не се цапат (предполагам), те пък изпратили някакъв неизвестен извършител на варненската гара да събере десетина гладни безработни, които да бутнат десететажния хотел, като за по-бързо почнат от партера... Пък като почнели етажите да падат – щял да им викне да се пазят...

БСП търси партньорства извън "Лява България", дори с Атака и ПФ

За предстоящите избори БСП ще търси партньорства с партии извън коалицията "Лява България", заяви председателят на Градския съвет на ле...

Е, не им викнал.

Какво да очакваме от некомпетентен неизвестен извършител!

Виж, друго щеше да бъде, ако край кламбичкащата се сграда бяха неподкупните компетентни органи – хем щяха да раздадат каски на работниците, та да се пазят от десетте бетонни плочи над тях, хем сигурно щяха да викнат навреме: „Пай се! Пада-а-а-а!”

Пък кой оцелял – оцелял, то си е Божа работа, към която компетентните институции нямат никакво отношение.

Румен Белчев
Стършел

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com