Осъдени сме на ДПС!

11602
Осъдени сме на ДПС!
Снимка: БГНЕС

Дали започва обратен на възродителния процес, е спорно. Но нещо почва - ето онзи ден Местан, който обикновено е говорител на Доган, някак между другото изприказва две съществени за българската нация неща. Едното пряко ни засяга - оказва се, че за две години над 3000 български турци, напуснали Кърджалийско и Североизточна България (първо, през 70-те години, така да се каже, по собствено желание, и второ - през 80-те години - насилствено, като продукция на така наречения впоследствие "възродителен процес") са се завърнали, казано клиширано, в майка България! Попитаха по телевизията един от "блудните синове" защо е дал на заден, а той чистосърдечно си призна, че 1500 турски лири пенсия се харчат доста по-щастливо в България! Дали заради стандарта на живот, дали заради носталгия, дали - за да умрат там, където са се родили, 3000 души възвръщенци за две години са си много, и за пореден път се вижда колко далновидни са лидерите на ДПС и как чисто механически подготвят изборния си резултат оттук, та чак до следващите поне 20 години!

ДПС си е ДПС! Доган и Местан още преди няколко години осъзнаха и друго важно за дълголетието на партията им условие - те изкопаха земята и използваха, първо, премиера, после, президента Ердоган, за да "поправят" отношенията си с Турция. Не е тайна, че Турция преди Ердоган не си падаше много-много по "ченгесарската" партия ДПС и демонстративно й обръщаше гръб, предпочитайки Касим Дал и неговата партия-отцепник! Ердоган все пак се коригира, прие Местан, образно казано, часове преди да бъде избран за президент - тоест, намери време, за да уважи докаазаните бивши ченгета Местан и Доган и, разбира се, да им даде политически и етнически кураж!

ДПС мисли за вот на недоверие заради здравеопазването

ДПС обмисля да внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради сектор "Здравеопазване". Причина за това са променит...

Така че, когато днес претегляме кой стои за гърба на Доган, Местан и ДПС, добре би било да знаем следните подробности: Турция, нашата югоизточна съседка, вече кандидатства за Г8 - след Русия, ако и Турция достигне съответните стандарти и нормативи, като нищо Г8 може да стане Г9 - след десетгодишния стопански бум, тази страна в интерес на истината доста се приближи до най-високите световни върхове; Турция е кандидат за член на Европейския съюз и ако склони да признае Арменския геноцид и си посипе главата с пепел, много е вероятно автоматично да ни стане не само съсед по територия, а и в парламента в Брюксел; Турция се готви да стане най-възловият играч по пътя на газа от Азия към Европа, наречен тенденциозно от Русия "Турски поток", и - както се полага в такива случаи - да има решаващ глас за газово-енергийното бъдеще на Стария континент, включително и за българското: Турция е единствената в света истински СВЕТСКА мюсюлманска държава, друг въпрос е, че именно партията на Ердоган, която управлява вече три мандата, е обвинена за политика на "пълзящ ислям" и бавно, но сигурно потъпкване на принципите на Атантюрк; Турция е водещ член на НАТО, а армията й е третата по численост и въоръжение в света, което я прави възспиращ фактор и - колкото и клиширано да звучи - един от стожерите на световния мир; за десетгодишния икономически бум на Република Турция вече стана дума, а има и нови сектори - започва изграждането на първата турска атомна централа, а сред най-проспериращите индустрии е и туризмът - четири турски курорта, например, в момента са в Топ 10 на европайските дестинации...

Всъщност, обществена тайна е, че традиционно третата по изборен ранкинг партия ДПС всъщност отдавна е втора, и само тънките сметки и дълбоките политически съображения на лидерите й държат изборните му резултати с 5-6% по-ниски от реалните - "за да не прекаляваме", по думите на Местан! Впрочем, почетният председател Доган - малко преди да стане почетен - даже го обяви официално! Още на вторите европейски избори през 2008 година той се изпусна, че "ние можем и да сме победители, но още ни е малко рано", каза той дословно в НДК в нощта на изборите!

Освен с български турци, напуснали България през 70-те и 80-те години на миналия век 40-50-годишни, сега пенсионери с турски пенсии, които се връщат в майката-родина, за да си харчат тук пенсиите, ДПС пълни изборните урни и с циганските гласове! Новите български турци, които - да ни прощават статистиците - въобще не са 500-600 хиляди, а над един милион, са златна мина за депутатски места на ДПС! Това най-добре се видя на последните и предпоследните избори, когато третото място едва беше устискано - и на двата вота ДПС "загуби" от втория БСП с 1-2 процента!

Преко сили!

Дончева: ДПС и ГЕРБ имат синхронни интереси за президентските избори

ДПС и ГЕРБ имат синхронни  интереси, насочени към президентските избори. Това каза в студиото на БНТ Татяна Дончева. Действията, ...

Като изключим факта, че циганската любов се печели с поне 20 лева за глас, което е подсъдно, но в повечето случаи неуловимо, никой не може и не бива да се сърди на турците, че се борят за политическото си оцеляване - още повече, че и други партии прибягват до платена любов по време на избори! А изводът, уви, е, че ДПС не само ще го има - ДПС още дълго ще е част от нас! Осъдени сме на ДПС, на Доган, макар и нелегален, и на Местан!

137 години след Освобождението!...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com