Оправете магистралите за Гърция

47431
Оправете магистралите за Гърция
Снимка: БГНЕС

Драги ми български депутати,
 
Пише ви баба ви Пенка от село Камен рид. С дядо ви Петко ви гледаме всяка вечер по телевизора и ви се радваме. Като наши деца сте. И сега като сте във ваканция много ни липсвате.

Не знам как ще изкараме 10 дена без вас. Постоянно ви мислим и се тревожим.

Дядо ви Петко най-се тревожи дали тази ваканция се брои за платена отпуска? Дали няма да ви удържат от заплатата? Щото знам, че имате много разходи.

Ето Майчето – тя ми е най-мила – колко ли й струва само прическата? Много ми се иска и аз да имам такава прическа, но в наше село вече училище няма камо ли фризьор. Съседката Гицка два пъти в годината ме фъка с една ръждясала ножица и това е.

Много се тревожим и за задръстванията по входно-изходните артерии на София. Сега по Велкиден все това дават по телевизията – как се мъчат софиянци на път за Гърция. И маналата година все това даваха, и по-миналата.

Ето, Бойко, нали направи някакви магистрали за морето. Не може ли и за Кулата да се направят и ако една не стига – няколко магистрали. Та да не се мъчат завалиите от столицата.

То сигурно и вие ще я карате в Гърция, като се върнете прегласувайта бюджета и отделете пари за тези прочути входно-изходни артерии, та да няма задръствания. Ето, сега пак почнаха да дават за задръстванията и сърцето ми пак започна да се къса.

Ние с дядо ви Петко, слава богу, няма да ходим никъде по празниците. Пък в Гърция съвсем. Бяхме намислили да идем у сестра ми Гицка в съседното село Плосък рид, че тя остана самичка, откакто се спомина мъжът й, заедно да изкараме Великдена, ама то и рейс вече нямаме.

Мислехме да тръгнем пеша, то 9 километра не са много, но като хванаха тези дъждове и се отказахме.

И още нещо да не забравя – като идете в Гърция да внимавате с механите и със сиртакито. Щото Мара от другата махала беше на работа в Гърция, гледаше една баба, но се върна цялата насинена и със счупен крак. Била на механа, играла сиртаки и се подхлъзнала. Още ходи с патерица.

Та приятно прекарване, чакаме ви на екрана и като се върнете, почвайте магистралите. Не му мислете, че трябват и за други работи пари. Другото може да почака.

Най-важното е да отпушим пътищата за Гърция. За да могат столичани спокойно да си пътуват. Ние можем да почакаме.

Само не знам, ако няма задръствания, какво друго ще говорят по телевизията по празниците?
 
Целувам ви всичките

Автор: Евгений Тодоров

Свободата да не бъдеш "медия" на празника

Великденските празници, а и които и да са празници, са истински бич за медиите. Тогава, съвсем нормално, болшинството хора искат да си ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com