Най-новият учител по дудук

102203
Най-новият учител по дудук
Снимка: БГНЕС

Добре, че не гледам телевизия в неделя, написа един мой приятел във Facebook след „мъжествената” декларация за присъединяването към „армията на доброто” на сдобилия се с обществена популярност бивш главен сценарист на „Шоуто на Слави” Росен Петров. А и в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък и събота, помислих си аз.

Изборът на г-н Петров си е негов – него няма да го коментирам. Кой каквото си надроби, ще си го сърба. Пък и хората винаги ги влече към корените им – нормално ченгетата да търсят ченгесарска почва, за да цъфнат фуражките им. Но явлението „Бареков” си заслужава коментара – защото влиянието му върху живота на и без това окаяната ни държава се разширява.

Регистър на държавната и административна глупост

За по-малко от месец новият Наказателен кодекс успя сериозно да смути различни социални и професионални общности. Първо фоторепортери...

Мъдрият човек, казват, не се спъвал два пъти в един и същ камък. Но в България камъкът все е тикан в краката на народа – и явно успяваме да се спъваме често-често, тамън 23-24 години по 365-366 пъти. Защото номерата на силните на деня работят – а когато нещо работи, не го сменяш, гласи друга народна мъдрост.

За кой номер иде реч – за този с „надеждата” и „алтернативата”. Защото 24 години все търсим алтернативата. Алтернативата. И все не я намираме. Няма и как – случайности на този свят няма. А закономерностите в България вече са добре очертани – огромно изтичане на мозъци към Запада, все повече ограничени в гледните си точки и обезверени от мизерията хора, които търсят решение на проблемите си с един замах – с едно тото. И после се чудят защо тока не поевтинява и животът им все така мизерия остава. Може би защото бързата кучка слепи ги ражда.

Бареков и компания предлагат лесното и бързото. Пусни фиш, шепнат те (направо крещят всъщност) и спечели. Толкова е лесно, толкова е удобно, толкова е модерно, толкова е национално отговорно. Особено последното – все пак съвсем скоро Бареков ще е начело на „България без цензура и с воеводи”. С ВМРО ще е националистично и патриотично. И немалко от нас няма и да разберат, че в политическия хазарт, както и в обикновения, шансовете са на страна на банката – да, на тая банка, дето си мислите, ако още не сте забравили как.

Преди обаче да посегнем към лесното и удобното, нека видим дали е работещото. В мотивите си да отиде при Бареков Росен Петров изтъква платформата на „България без цензура”. Честно казано не съм я чел – вярвам, че е добре написана, макар че нещо не можах да я намеря в блога на г-н Бареков, който ми прилича по-скоро на медия с приятния цвят на лимон или на необелен картоф, а аз в такива пространства моментално губя всякаква ориентация. Въпросът е ще бъде ли изпълнена прословутата платформа за работа в името на "бедните, онеправданите и мизерстващите"?

Нова тухла в стената

Зимата може и да ни изненада, но строителите на политическото лего у нас май вече с нищо не могат да ни стреснат, трогнат и очароват....

И така – на кого разчитаме да помогне на „бедните, онеправданите и мизерстващите”? Отговорът може да съдържа много елементи – като се почне от това как г-н Бареков гонеше протестиращите земеделци от жълтите павета, защото му пречеха на джиджаното студио в „Радисън”, та свършим до прочутото „генерале”, което се лееше от устата му, когато Бойко Борисов беше силният. Но аз ще се задоволя само с един отговор – с ТОЗИ !!! На този човек ще разчитаме !!!

П.п. Самият Бареков казва, че е създал Бойко Борисов – лично аз не разчитам на човек, изваял феномена „Борисов” (по барековите думи, да подчертая дебело), да създаде нещо умно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com