Националният химн не е за национални предатели

63272
Националният химн не е за национални предатели
Снимка: БГНЕС

Народното събрание отхвърли предложението на "Патриотичния фронт" заседанията на парламента да започват с националния химн.

Какво означава самото решение за отхвърляне е въпрос многостранен, който предизвиква смесени чувства. Затова го оставяме настрана.

"Атака": Знамето и химна на ЕС са нелегитимни!

При откриването на новоизбраното Народно събрание, след полагането на клетва от народните представители, да прозвучи само химнът на Реп...

Факт е, че е по-добре националният химн да не звучи всеки ден в парламента. Не защото идеята е лоша по принцип. А защото не е добра, имайки предвид настоящото положение.

Не съм съгласна депутатите да слушат химна всеки ден поради същата причина, заради която не съм съгласна да пипат в момента Конституцията и да я променят (при все, че има неща за променяне) - не са достойни.

Химнът не е нещо за всекидневна употреба, което се ползва за лъскане на имиджа и създаване на добро впечатление. Химнът е свещен и трябва да бъде ползван само в адекватни моменти и само по адекватни подбуди.

Нито депутатите ще станат по-отговорни, нито българското общество ще стане по-достойно и обичащо родината си, ако химнът звучи в НС. Напротив. Проява на крайно неуважение би било да позволим националният химн да бъде слушан от хора, смятани от мнозина за национални предатели. И защо? Защото някой е решил, че това ще изглежда добре.

Депутатите отказаха да се тестват за наркотици

Предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за наркотици предизвика дълги и разгорещени дебати в Народното събрани...

Химнът трябва да се слуша, но не от депутатите. Те вече са изгубена кауза.

Идеята за химна в училищата е по-приемлива, въпреки че далеч не е задължително, отново, той да бъде пускан всеки ден. Достатъчно е младото поколение да расте, празнувайки националните празници и други важни събития с "Мила Родино". Достатъчно е и народът да чува по-често красивият си химн. Един от най-красивите химни в света.

Да използват недостойни хора обаче химна за показност, е недопустимо.

Автор: Десислава Любомирова

Парламентът вече ще може да работи и при липса на кворум

Парламентарният контрол ще може да се провежда при липса на кворум, предаде „Фокус”. В предложението, внесено от депутата ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com