На Борисов ли ни оставяте!

40642
На Борисов ли ни оставяте!
Снимка: БГНЕС

Не им ли дожаля на тези пергиши от Реформаторския блок седем часа да издевателстват над три крехки жени, преговарящия екип на ГЕРБ, за да им кажат най-накрая, че те всъщност нямат идеи и те, видите ли, не могат да се ангажират с нещо по-сериозно в евентуалното им коалиционно управление? Москов особено, на този якобинец малко сякаш му остава да извади гилотината и за едното чудо да започне да реже глави наред!

М'осковщини! Даже моск'овщини - с ударение на второто "о"! С други думи, преговорен болшевизъм!

Близнашки: Реформаторите поставят неизпълними условия

Изненадан съм от поведението на Реформаторския блок. Той поставя неизпълними условия на своите потенциални партньор вместо да се присъе...

От друга страна, да му се чуди човек на Борисов. Толкова ли нямаше някой умен край него, който да го светне, че тези консултации са пълен абсурд. Ако го имаше, то той със сигурност щеше да му каже:

- че тези едноседмични срещи са си чисто губене на политическо време;

- че 43-ото Народно събрание на Република България ще е уникално за 25-те години постживковизъм;

- че от общо 8 партии и коалиции в него, единствено БСП ще се прави на опозиция;

- че другите шест партии и коалиции ще подкрепят ГЕРБ убедено, безцеремонно и постоянно;

Исмаилов: Ще възпре ли ГЕРБ ДС, национализма и ксенофобията?

"Във връзка с проведените вчера консултации на ГЕРБ с Реформаторския блок за съставяне на стабилно политическо мнозинство, като председ...

- че новата червена мантра, че най-късно през 2016-та ще ходим отново на парламентарни избори, е опашата лъжа и гнусна инсинуация!

Този умен Борисов съветник, освен това, трябваше вече да му е обяснил, че парламентарните дребосъци, в лицето на Реформаторския блок, "България без цензура", Патриотичния фронт, "Атака" и АБВ, никога няма да бламират мнозинството, защото чудесно разбират - всичките вкупом - че никога повече щастието няма да им се усмихне и че след четири години, на следващите - редовни! - парламентарни избори, те ще гледат пленарната зала само по телевизията! Казано по-сбито, дребосъците с техните 4, 5, 6, 7 и 8 процента обществена подкрепа влязоха в 43-ия парламент щастливо и случайно! И че това щастие и тази случайност никога вече няма да ги споходят! Затова "малките" ще си натискат парцалките и с цената на всичко ще се стремят да изкарат пълен депутатски мандат. Както се казва, птичето е кацнало за пръв и последен път на рамото им, и тези избори бяха техните 15 минути слава! За нищо на света те няма да изтърват гарантирания им четири години кокал!

А и проблемите им почнаха преди още да са влезли в пленарната зала:

- Реформатори не само, че са пред разцепление, но разцеплението им започна още преди да са влезли в пленарната зала. И най-наивните вече видяха, че Костовите изтърсаци Кънев, Москов и Малинов са едно, а Кунева, Лукарски и Исмаилов - друго!

- Бареков пък като пръв страхливец пръв напусна кораба и се инсталира на креслото в Брюксел - без милионите на Цветан Василев и КТБ шубето наистина си е голям страх!

Радан се закача с ГЕРБ във Facebook

"Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция". Това заявява лидерът на ДСБ Р...

- "Атака" беше изпаднала от яслата, докато ДКЕВР не измисли гениалния ход да вдигне цената на тока с 10% пет дни преди изборите, което върна малограмотните и маргиналните под червените знамена на Сидеров! А самият Сидеров и десетте му преторианци - на яслата! Да, ама токът няма вечно да поскъпва!

- Първанов и АБВ-то му доволно се самозаблуждават, че политическата реанимация е възможна, нещо като политическо "Лазаре, стани!", но с вазелинните 4,15% обществена поддръжка при 3 млн. негласували, повече от ясно е, че са слаби и невлиятелни - щом най-силният им коз - Румен Петков, например, остана извън парламента!

- Кабелджията от Бургас и македонският войвода от Русе, вече овластени, се оказаха такива лаладжии, че за всички стана ясно - и един мандат им е много!

Дотук за дребосъците. Има обаче още един феномен в 43-я парламент, който дълго ще се помни! Чудо невиждано е една партия да натрапва парламентарната си подкрепа, без да е част от мнозинството и без това мнозинство да му е поискало подкрепата! Даже да моли да бъде лишено от нея! Въпреки това натрапената подкрепа ще бъде указвана.

Партията е ДПС, подкрепата ще продължи през целия мандат, а обяснението е в страха на Доган и Местан да не изпаднат от играта!

ГЕРБ: Някои партии от Реформаторския блок дори не знаеха за преговорите

Преговорният екип на ПП ГЕРБ предлага при евентуални следващи преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок, говорителят в оставка Радан К...

Прогнозата е оптимистична - 43-ят ще е пълномандатен; БСП със своите 39 депутати ще имитира опозиция, а дребните, воглаве с ДПС, ще гласуват "да", без да са част от мнозинството! Така 8-валентният парламент може да се окаже най-монолитният от 89-та година насам. Което не е толкова лошо, особено ако големите реформи най-после започнат, в което без друго всички се кълнат!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com