Мишкииии!

45037
Мишкииии!
Снимка: БГНЕС

Безотговорните мишоци, наричащи себе си политици, за пореден път доказаха, че клетвата, която полагат в Народното събрание, е само лист хартия, който и да го има, и да го няма, е все тая. Защото те така или иначе нямат никакво намерение "да се ръководят от интересите на народа". Само от своите си интереси.

Всички съзнават прекрасно, че на следващото правителство ще му е изключително трудно и е много вероятно да обере смъртоносни негативи.

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламе...

Както каза омбудсманът, това ще е правителство-камикадзе. И поради тази причина, макар външно да се пънат да демонстрират политическа отговорност, всъщност никой не смее да си сложи главата в торбата. Защото са мишки.

ГЕРБ може да са всякакви, но в конкретния случай те единствени поеха отговорност. Борисов призна, че е наясно колко самоубийствено може да е участието на партията му в следващото правителство. Но е съгласен да опита.

Другите два политически субекта обаче, от които се очаква същата смелост - Реформаторският блок и Патриотичният фронт, демонстрираха потресаващо мижитурско поведение.

Първо така наречените "патриоти" решиха, че най-сигурният начин да останат сухи, но в същото време да намажат от властта, е да се дистанцират на ниво политическо ръководство и евентуално да пратят някакви си експерти.

Много им е важно на "патриотите" каквото и да стане в бъдеще, никой да не може да им каже, че са участвали във взимането на тежките и спорни решения.

Сидеров: 4 партии ще направят правителство

Четири коалиции ще влязат в новото правителство. Кабинетът ще бъде съставен с цената на много компромиси и безпринципни договаряния. ...

Защото са мишки.

Защото въпреки, че на думи са големи родолюбци, които биха направили всичко за страната си, на практика се опитват да опазят единствено себе си, извличайки от ситуацията само дивиденти и в никакви случаи - негативи.

Реформаторският блок направи същото. Болни от шизофрения и нестабилност по природа, те хем искат да прекрачат прага на властта, хем да не концентрират върху себе си евентуалните пасиви от управлението. Мина много време докато преодолеят разслоението в мненията си и стигнат до относително твърдата позиция, че са съгласни да участват в правителство. След това обаче крехкият им единен образ отново се срути. Обявиха заедно с ГЕРБ, че ще правят правителство на малцинството, а само час по-късно решиха, че не е добре те да са единственият външен на мандатоносителя субект, който ще носи отговорност. И се отметнаха. Прецениха, че е по-добре да искат и Патриотичният фронт да скочи в блатото. Иначе сами да носят отговорност, не са съгласни.

Защото са мишки.

Изобщо, правителство на мишоци не звучи като особено добра оферта, но вероятно е по-добро от алтернативата нови избори, нови по-лоши резултати и нова нестабилност.

Плевнелиев започва консултациите в петък

Президентът Росен Плевнелиев започва в петък - 31 октомври, консултации с парламентарно представените партии и коалиции, съобщи прессе...

Затова е хубаво мишките все пак да се разберат. И тъй като лъсна, че са мишки, не могат да се надяват на по-добро представяне на едни следващи предсрочни избори. Така и така са обречени, нека не мислят за бъдещето, защото е много съмнително да имат такова. Да направят правителство и да запретнат ръкави, защото така или иначе, вече е ясно, че друг шанс няма да имат. Нека поне използват този.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com