Местан да чете Библията!

98757
Местан да чете Библията!
Снимка: БГНЕС

Напоследък Лютви Местан е пример за това, че никога не е късно да станеш за резил. Упорства човекът - иска министър Москов да си иде, даже с вот на недоверие плаши правителството. Загрижил се е Местан за доброто име на циганите - а Москов не спирал да ги обижда! Етнически, физически, биологически, та даже и верски! Последното, е много съществено за Местан, защото всички видяхме как на последните два-три избори именно циганите са най-важният спомагателен контингент на ДПС, че те са, така да се каже, кръводарителите на турската партия, които през миналия октомври, например, "подсилиха" ДПС с още стотина-двеста хиляди бюлетини. Едва ли само срещу етническата защита на Местан, с която сега той нагло парадира; и защото - от памтивека туй се знае - циганинът, подобно на мечката, на гладен корем хоро не играе! Кючек - също!

Колкото до циганската подкрепа за Местан и Доган, добре е двамцата да знаят, че мургавите им събратя не обичат дълго време да са лоялни на благодетелите си и, че в кръвта им е рано или късно да предават (и продават!) подкрепата си! Затова тарторите на ДПС, плашейки се, че почват да губят електорат, трябва овреме да вземат мерки и да се насочат - щом ще залагат на компактни маси "периферни" българи - примерно, към македонците с български паспорт; достатъчно са, за да крепят с гласовете си турците в парламента, или пък към бесарабските българи - и те, при определени условия, ще им се отблагодарят електорално!

Москов: Не ме вълнува истерията на ДПС, лекарят не е емоционален към тумора

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. Аз като министър се занимавам с важни за хората нещ...

За резил стана Местан и с друг свой смешен плач - чистка правели хората на Борисов с неговите кадри по министерства, учреждения, комитети и комисии! Прав е лидерът на ДПС, но дали Борисов и сие министри са открили топлата вода в кадруването - не бяха ли преди това хората на ГЕРБ изритани отвсякъде, за да могат Орешарски и компания да си разиграват коня както си поискат?! Защото в България е така - още по-преди пък пак Борисов уволняваше, преди Борисов - тройната коалиция на Станишев, Царя и Доган, и така назад, та чак до Адам и Ева! Точно на кадровите чистки най им приляга приказката за кокошката и яйцето - кое е първо? Левите ли бързат със смените на чиновниците още на другия ден, щом вземат властта, или десните? Станишев и Местан ли, или Борисов, ако говорим само за последните години!

Нека Местан не лее кървави сълзи и не заплашва с вот на недоверие, а се опита, примерно, когато някога в необозримото бъдеще отново се върне на власт и започне отново да коли и беси кадрово, да се замисли - хайде да те видим, Местане, бъди основоположник и първопроходец! - дали пък в тази изстрадала страна България няма да е по-добре да се отработи една постоянна и департизирана учрежденска класа, която да не се сменя заедно с властта, когато другият спечели изборите, а да работи - съвестно, честно и патриотично - за всички и за общото!

За трети път се резильоса Местан и когато заплаши, че ще се оплаче в Европа, затова, че го голобили 500 лева за противозаконна агитация на "майчен език". Знае чудесно турчинът-естет как е в закона - на майчин език само у дома и с "майка си", на публично място - само на официалния език на държавата! Иначе може не само глоба, но и съд! Особено след втория и третия път! Защото Местан го е доказал - умее да се инати и ежи!

Доктор Москов е анестезиолог, но дори и без да разбира от неврология и психиатрия знае, че това при Местан са си чиста проба нерви, поради което Москов трябва просто да му прости! Борисов и сие министрите - също! Нерви, нерви, по много причини. Но най-първата е, че ДПС и Местан вече и задълго са далеч от софрата, отстранени са на три крачки най-малко от казана с чорбата и не разпределят порциите, дай Боже, завинаги! И Местан вместо да се пъчи и да размахва пръст, нека и той, милият, се посниши малко, да вземе и попрочете малко Библията и ако трябва, нека си подложи даже и другата буза! Нищо, че е по християнски! И нищо, че в Корана не го пише!

Ивайло Калфин натри зловещо носа на манипулиращия Местан

Днес бях на посещение в Старозагорско, в Раднево и се срещнах със социалните работници там. Видях хора, които много уважавам. И затова ...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com