Малките управляващи джафкат по властта!

7119
Малките управляващи джафкат по властта!
Снимка: БГНЕС

Мине, не мине месец и малките партньори в управлението се изрепчват на Големия. Ако вие, плашат гаргите маляците - така и така, то ние, плашат гаргите маляците - така и така! Сякаш, както им беше казано вече веднъж, наистина са се докопали до шлифера. Да, ама шлиферчето на малките в управлението - някак късичко, толкова късичко, че чак им е лъснало онова нещо отзад!

Онзи ден Раданчо, малкият партньор, пак се разциври и през сълзи му се разбра, че "ако вече уговорените квоти на съдебната и прокурорската власт бъдат променени, той щял да напусне коалицията"! Големи яйца! Като напуснат коалицията - само той или и ДСБ, това Радан Кънев не уточни, и ако го последват Кунева и Лукарски, отиваме на нови избори! А там - вече окончателно се разбра - Големият като нищо ще удвои резултата си от 2014-та и като нищо ще вземе да си управлява сам! А ревльото Радан, пак като нищо, ще гледа парламента по телевизията и ще бори съдебната система... в махалата на бира!

Управляващите набързо пресякоха идеята общините да събират отделен данък

Общините няма да събират 2% данък от доходите ни. Това обяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на Г...

Голямо джафкане му удря и Първанов, нищо, че на неговото АБВ още му кървят коленете от трудното долазване до 43-ото Народно събрание! 4,1% са това - ако някой е забравил, не е шега работа! Първановите отцепници станаха депутати с вазелин, но сега са най-големите познавачи. Лидерът им обяви ултимативно, че те, АБВ, имали свой проект за промени в Конституцията и че, ако Големият в коалицията не се съгласи да ги приеме, то те, управляващите от АБВ, щели да преосмислят присъствието си в коалицията! Чак да ти се разтреперят гащите от страх!

Сакън, да не остане назад, за себе си за пореден път напомни и третият коалиционер - Патриотичният фронт. И то "на живо" и без предупреждение. Групата на Каракачанов и Симеонов в парламента изневиделица реши да гласува "въздържал се" на антикорупционния проектозакон, точно когато гласовете им бяха най-нужни! Така ДПС и БСП засега отърваха кожата и законът остана в чакалнята! Важното за Патриотите бе за сетен път да докажат на Големия във властта, че без тях, видите ли, нищо в тази държава не се получава!

Да му се чуди човек на Големия! Защо е толкова търпелив и защо са му толкова дебели нервите. Вместо да ги сиктердоса и - по живо, по здраво! Има поне две основанията за това. Първото - при извънредни избори, това и социолозите го казват - Големият ще получи достатъчно гласове, за да си гарантира самостоятелното управление! "Малките", ако въобще влязат в парламента, ще си ближат раните отстрани и пак ще си джафкат - но вече като опозиция!

Има и продължение - осъзнали всичко това, маляците в управлението много внимават колко да джафкат! Да не превишат децибелите и да не подменят октавите - защото знаят джафльовците, че при въпросните предсрочни избори - я, камилата; я, камиларят! Да му се чуди тогава човек на дебелите нерви на Големия, защо още ги търпи и защо още - джаф, джаф - не им е показал пътя!

Димитър Делчев: Ще търсим подкрепа за явното гласуване във ВСС

"През предложените от РБ изменения на Наказателния кодекс увеличаваме наказанията за купуване на гласове - от 20 хиляди на 40 хиляди ле...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com