Малки жалки сополанковци!

31239
Малки жалки сополанковци!
Снимка: БГНЕС

Помните ли колко тръшкане беше след изборите за това, че парламентът бил много раздробен и щяло да бъде изключително трудно на мандатоносителя ГЕРБ да управлява. Днес, три-четири месеца по-късно, оказва се, на ГЕРБ никак не му е трудно, даже нещо повече - раздробеният парламент е благодатен за мнозинството и, противно на прогнозите - гаранция, че ще си изхарчи мандата до последния половин час, както се казва! Без да твърдим, че ГЕРБ и Борисов са го стимулирали да е такъв, днешният български парламент е нагледен пример на световната геостратегическа максима "Разделяй и владей!". Ситнежите в пленарната зала са толкова жалки и разнебитени, толкова нахъсани едни срещу други - борба за живот - че на мандатоносителя ГЕРБ не му остава нищо друго, освен да им дърпа конците и да си върши, ако са искрени, и дай Боже! - заявената реформаторска работа!

Какви партии, каква партийна политика, какви идейни доктрини - съдете сами!

Депутати назначават свои роднини за сътрудници в парламента

Родинската връзка с някой от депутати определено помага при избора на нещатни сътрудници в Народното събрание. Така се оказва, че ако ...

Самият кръвен брат - Реформаторският блок, след като се зъбеше на ГЕРБ около месец след изборите за щяло и нещяло, в крайна сметка си налегна парцалките и сега послушно си трае - няма по-съглашенска формация от малкия партньор в коалицията! Мъдростта и търпението, които проявиха не толкова самият Борисов и ГЕРБ, колкото трите благи преговарящи дами - един изключително успешен експеримент и прецедент със задължителни положителни последици в политическата история на България - бяха уникални, те продължават и ще продължават, защото големият партньор в коалицията разбра, че сдържаността е панацеята управлението им да продължи! Седнаха си на задниците и най-големите коалиционни критикари, Радан и Гроздан, и двете блудни за коалицията момчета вече са най-заклетите защитници на съвместното управление с ГЕРБ! Само дано и занапред си останат реформатори, при това не на думи!

Така наречените Патриоти - другият фактор за управляващите - уж се ежат, но предвид обстоятелството, че занапред от всичко на всичко 19-те души, колкото са, по-малко ще зависи, все по-често им се налага да преиграват в претенциите си към баткото ГЕРБ - само и само да създават впечатлението, че са строги и взискателни - за да са "актуални"! Актуални, актуални, но дори и да е така - актуалността им ще е до време! Истината е - доказа го и гласуването миналата седмица за дълга - че ГЕРБ и Борисов все по-малко ще се нуждаят от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов! Колкото и да не им се вярва на тях!

Малки, жалки и смешни са и четвъртите поддръжници на властта - АБВ. Всъщност не депутатите му, а най-вече председателстващият ги бивш български президент Георги Първанов! Иди ми, дойди ми; има оставка, няма оставка - решавай Първанчо с шлема, защото с поведението си около гласуването на 16-те милиарда на собствен гръб доказа, че май не си добре с нервите; че нещо с чинопочитанието в АБВ куца; че никога не късно човек - пък бил той и бивш президент два мандата, да стане за резил! Първанов се изходи на метеното, ама здравата, и сега се чуди как да го замаже за пред хората! Нека опита с "онова", на метеното! А иначе депутатите му гласуваха "за" не защото са убедени демократи или големи финансови визионери, а защото отлично разбират - всичките 11 на брой, че сегашното им депутатстване е само онези 15 минути слава, които съдбата дава на всеки роден на тази земя! Само веднъж и никога не повтаря!

Другите малки, жалки и нещастни са 15-те Барекови депутати + единият им независим. Всъщност - бившите негови, както те самите много държат да се казва, когато ги споменават. Тези младежи, събрани от кол и от въже, "разночинци" обаче, за разлика от ранните реформатори и упоритите патриоти, поне са наясно, че никой не ги бръсне за нищо, и - подобно на Местан и ДПС - се самопредлагат на властта по време на гласуванията. Хубаво е поне, че бидейки повечето от тях умни, не е нужно някой специално да им разяснява ситуацията, сами си го разбират и го дават почти адекватно!

Прегрупиране в НС? Няма такова нещо, твърди Цачева

Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Това заяви пред Нова тв председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цач...

БСП и "Атака" са разпасана команда! Отлично разбират, че единственият им шанс да отложат временно разпада си, е все по-горещо да прегръщат евроазийската идея! Тези руски продажници са единствените парламентарни партии у нас, които нагло не се обявиха с декларации срещу убийците на Немцов! Обяснимо, защото другото би означавало да се обявят срещу ментора си Путин!

Ето как уж насипният 43-ти парламент, на когото всички партийни корифеи-анализатови предричаха кратък живот, може би ще се превърне в най-дълговечният, най-прогнозируемият, най-стабилният! А това е задължително, ако управляващите наистина ще правят реформи! Почвайте ги!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com