Македония отново угасна

23296
Македония отново угасна

Така става в държавите без народи. Или с объркани народи. Максимумът е имитация, че нещо се случва. А всъщност не се случва нищо.

Видя се как, когато едни протести са предимно партийно инспирирани, гражданското общество печели само бутафорни точки за активност. Македонците проспаха 3-те месеца на "бомби", които трябваше да ги взривят, но биволското им търпение, мащабно надминаващо нашето, не им позволи да се трогнат. След това частично се увлякоха по политически обоснованите митинги, но тъй като тази реакция не беше тръгнала от там, от където е нормално - от народа, прегоряха бързо.

Хан пристигна в Македония, за да разреши кризата

Еврокомисарят по разширяване на ЕС Йоханес Хан днес пристига в Република Македония, за да помогне в преговорите за намиране на изход ...

Като резултат - протести в Македония отдавна няма. Даже хората в Гърмен протестираха повече от македонците.

Може би мнозина се объркаха, че на запад се случва нещо голямо, революционно и важно. Защото нашите медии така "напомпваха" репортажите и отразяването си на ситуацията в Скопие. Всичко се оказа заблуда. За заблудените, разбира се.

Нито Груевски ще подаде оставка, нито Македония след изборите, когато и да са те, ще се промени и ще тръгне към по-добро.

Просто защото македонците не искат. Те не искат промяна и със сигурност не искат да се борят за нея.

59% от българите притеснени от събитията в Македония

59% от българите се чувстват притеснени от събитията в Македония, а значително по-малко са онези, които не изпитват страхове – 27...

Ако има все още някаква активност по въпроса, то е по външна линия - ЕС и НАТО натискат, за да се разреши кризата. Ако Македония беше оставена сама да се оправя, отдавна вече Груевски щеше да е продължил да си царува безоблачно, оставяйки далеч зад себе си спомените за някакви протестчета, шествийца и искания.

Когато в един народ няма живец, пламък, макар и мъждукащ, който да се разпалва, когато окупиралите властта се самозабравят и минат всякакви граници, държавата е обречена.

Бъдещето на Македония не е светло. Защото няма кой да запали светилника.

Автор: Десислава Любомирова

Македонците искат в ЕС, но без компромис за името

58,8% от гражданите подкрепят членство на Македония в ЕС, но без отстъпки в преговорите за промяна на името. Това сочи проучване на Гра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com