Лидерите искат да са премиери!

23249
Лидерите искат да са премиери!
Снимка: БГНЕС

Не преигра ли малко Борисов? Иска лидерите на "малките" си партии-партньори да са министри. За да има пълен ангажимент и поделяне на отговорностите! И това е справедливо, но представете си - Борисов премиер, в тясното място на яйцевидната маса в залата за заседания на Министерския съвет, а Валери Симеонов, Каракачанов, евентуално Кънев и Москов, а защо не и Първанов - щом и АБВ можело да участва на добра воля в бъдещото управление - на местата на министрите на същата тази маса. И Борисов - като премиер-министър, им размахва пръст! Когато се наложи! Нищо, че са лидери на партии, според неговата философия - щом са вицепремиери, примерно, и министри, значи ще слушат премиера! Тоест Борисов! И никакви шест-пет!

Греши ли лидерът на ГЕРБ, какво като е мандатоносител?! Греши, разбира се, защото, драги ни Борисов, това е България, в България световните правила не важат! В България всички искат да са лидери, а всички лидери искат, щом са лидери, да са премиери! Да, ама премиерът е един! Включително и в България!

Борисов: Още утре трябва да се смени целия Управителен съвет на БНБ

По темата КТБ, БНБ сме категорични, че още утре трябва да се смени или целия УС, но най-малко управител и подуправител в банковия надзо...

Все в този смисъл - представете си Радан Кънев външен министър, Валери Симеонов - вицепремиер и министър на енергетиката, Красимир Каракачанов - военен министър, а Михаил Миков - ако прословутата "голяма" коалиция се беше сбъднала - вицепремиер и министър на регионалното развитие! Примерно! Както се казва, това да не ви е Калифорния, където всичко е възможно! И още веднъж - това е България, господа, и всякакви умни комбинации на България са й чужди!

А иначе примери бол и те съвсем не са от вчера, и те съвсем не са само с главен герой Ангела Меркел! Може би някои ще си спомнят - пак примери от Германия.

Навремето коалиционерите Вили Бранд - лидер на социалдемократите, беше канцлер и шеф в правителството на най-големия ястреб в германската политика Франц Йозеф Щраус, който пък беше лидер на християндемократите и военен министър! И пак от Германия по-пресен пример - лидерът на християндемократите Хелмут Кол бе канцлер и шеф на коалиционния си партньор, външен министър Ханс Дитер Геншер, който пък беше лидер на свободните демократи! Истината е, че все лидерите на по-големите партии са шефове, а лидерите на по-малките коалиционни партньори са им подчинени в правителството! Както е и в България сега - Борисов води най-голямата партия, мандатоносител, а Първанов, Кънев, Симеонов, Каракачанов, а в "онзи" вариант и Миков, водят по-малките партии-коалиционери! Жестоко е, но е справедливо! Германските лидери признават по-голямата лидерство, но в България такова нещо не може и да се продума! Българските партийни лидери са горди хора, а германските - недотам!

Борисов поиска много от колегите си в политиката, надцени ги "по германски", и така България отново се озова на гола поляна!

Борисов, разкарай костовистите!

Наясно ли е Борисов, че влезе ли в коалиция с Реформаторския блок, реално ще управлява държавата заедно с Иван Костов? Наясно ли е Бори...

Затова - предвид българския национален характер, българският коалиционен вариант е следният - всички партии-коалиционери пращат на "Дондуков" №1 свои хора от второто и третото си йерархическо равнище, като този на ГЕРБ, като мандатоносител, все пак е премиер (особено подходящ за тази длъжност е, например, Томислав Дончев!), а останалите са министри, като в правителството не участва нито един лидер, включително и Борисов! Така ще се задейства добре познатата и нашумяла по други поводи формула "Всички равно отдалечени от премиерския пост"!

Действайте, господа лидери, защото наистина прекалихте с времето!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com