Кутев посече Станишев за ПЕС

17201
Кутев посече Станишев за ПЕС

Един глупав СПИН-майтап на медийния секретар на БСП Антон Кутев (че и социализмът, и СПИН-ът се разпространяват по полов път) клати яко БСП. Почти както ураганът "Айзък" Луизиана. Тъпата фраза, вече станала крилата, прелетя и извън страната, и ето, че може да лиши и Станишев от председателския пост в Партията на европейските социалисти (ПЕС), за който той упорито се бори.

Разгневени и обидени социалисти, загърбвайки партийната солидарност, изпратиха писмо до централата й в Брюксел, в което се възмущават, че председателят Станишев защитил приятеля си сквернословец. А междувременно вътрешнопартийната сърдня върви с пълна сила.

Разсърдиха се и младите социалисти, които ще протестират пред "Позитано" 20 на 3 септември, на свой ред партийният Страшен съд свика заседание и отсъди - Кутев да брои до десет преди да приказва и да се извини на всички социалисти. Постъпката му ще бъде обсъдена и на председателски съвет на партията през есента. Преди това солово се възмутиха Корнелия Нинова и Георги Кадиев, колективно - врачанската общинска организация на БСП, софийски клубове на социалисти, валят и още протести от страната.

Спукана му е работата на Кутев, вече са го прежалили, но не Кутев е проблемът. Лошото е, че както вървят нещата, и самият Станишев се проваля като кандидат за редовен председател на ПЕС; лошото е, че цялата партията отново става за посмешище. При това в началото на новия политически сезон, който при това е предизборен.

Много станаха гафовете на БСП през последните месеци. Първият е с подписката за централата в "Белене", в която проверяващите от ГРАО още на третия ден откриха стотици несъответствия. Вторият бе поисканият вот на недоверие само дни след терористичния атентат в Бургас. И сега - СПИН-пожарът, който Кутев запали и който, по всичко личи, се превръща в епидемия.

Не всички в БСП обаче са губещи от Кутевата простотия. Пряко и наготово пръв от нея се възползва Първанов. Едва ли е случайна  припряната му поява по една от телевизиите, където - сякаш между другото - наля още масло в огъня на вътрешнопартийната разпра. Със сигурност той и приближените му в БСП не са организирали партийната вендета над Кутев, но на драго сърце се възползват от нея, яхват я и я подклаждат.

Наивник е който си мисли, че в битката да си върне председателското място в БСП бившият президент е сложил оръжие и чинно посещава партийните събрания на низовата организация в Красно село. След загубената битка на конгреса през май атаките на крилото на Първанов в БСП на всички равища - низови, регионални и централни - затихнаха, но само временно.

Битката за стола тепърва предстои. И Станишев въобще да не се има за победител. За да не се окаже след време, че освен за ПЕС е загубил и битката за БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com