Крайно време беше

77862
Крайно време беше

Животът в България щеше да е далеч по-хубав и лесен, ако нещата ставаха с добро, с интелигентност, с креативност. Всички го искаме неистово и затова 40 дни протестите са мирни и умни, а посланията се предават чрез метафори, пърформънси и хумор.

Само че за съжаление, трябва да се съобразим с действителността.

Кадиев: Нощта беше унизителна за парламента

Депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев призова за уважение към парламента като институция. Според него това, че се стигна до...

Срещу себе си имаме една шайка, толкова затънала в дебилщина, наглост и тъпотия, че интелигентните методи просто нямат шанс.

Наглеците в парламента могат да усетят обществения натиск и да схванат правилно исканията му само по един начин - чрез страх... Чрез страх от физическа саморазправа. Не е демократично, не е хуманно, не е цивилизовано, но у нас (а и не само у нас) насилието понякога е единственото, което може да реши проблемите.

Това, което се случи снощи, беше изключително полезно. Най-накрая протестът показа, че може не само да се усмихва. В развитите държави властта е ефективна и работи в интерес на народа, защото се страхува от него. Защото знае, че едно развито гражданско общество може и е в пълното си право да я измете в първия момент, в който тя направи фатална грешка.

Народът винаги е прав.

Когато обижда, когато е обезверен, когато реши да прилага насилие - винаги е прав. Дори когато прави грешка, пак е прав. Волята и решенията на народа са неприкосновени и свещени. Никой няма право да ги съди или да им дава оценка.

Станишев: Не може да се води разговор с протести, които търсят своите цели на всяка цена

В момента, в който партия ГЕРБ обяви, че влиза в Народното събрание, се стигна до радикализиране на протестите. Това заяви на пресконфе...

Въпроси от типа "Ама защо протестирате за това, а не протестирахте за онова?", "Ама защо сега има блокада, а преди нямаше?", "Ама какъв е смисълът от тези протести, те са неаргументирани" и т.н. са не просто малоумни, те са престъпни.

Народът е суверен. Боклуците да престанат да се измъкват с няколкото нагли тези, които повтарят.

Първо, че това не бил народът, а само някакви 1000 - 2000 софийски дришльовци. Манипулациите не действат, всеки знае, че в София излизат десетки хиляди. Също така БСП и ДПС бяха улеснени - направи им се проучване, в което ясно се заключава, че 60% от българите подкрепят протеста. В превод за наглите и бавно схващащи политици - ТОВА Е НАРОДЪТ. Мнозинството решава. И мнозинството не ви иска.

Второ, ама 200 000 ги подкрепяли, какво да им кажели на тях. За методите на подписката в подкрепа на кабинета дори не ми се говори. Бъдещето принадлежи на младите и мислещите българи. 200 000 червени баби, които успяват да изпратят представителство на контрапротеста в състав 50-ина набори, които се добират до пейките на НДК + Мишо Шамара, са малцинство. Те трябва да престанат да бъдат решаващ фактор, който определя реда в държавата.

Трето, трябвало време за нов Изборен кодекс и затова не можело да има избори сега. Не, трябва време за да бъде откраднат заемът от 1 млрд. лв. Подозирам, че чак след това комунистите ще бъдат съгласни да сдадат властта. В крайна сметка, те затова дойдоха - за да си осигурят старините, защото не се знае кога пак ще се докопат до властта.

Миков възмутен: Народните представители са избрани не да работят с ултиматум и натиск

Очакваме, че МВР, Прокуратурата, Столична община ще се опитат да прочетат и да прилагат законите на страната. Това каза председателят н...

Четвърто, ако БСП и ДПС паднат от власт, държавата загива. Чакайте бе, кои сте вие, че да давате оценки, а най-лошото - да решавате вместо народа? Хората искат избори, за да се опитат да направят по-добър избор. Какво ще стане си е наша работа. Това си е нашата държава и ние ще определим какво бъдеще да има тя. Политиците са роби на народа си, а не обратното. И щом господарят ти ти казва да се махаш, се махаш. Защото иначе следва бой.

Разбира се, депутатите трябва да са наясно, че това снощи беше просто една заявка. Може да стане далеч по-лошо. Никой обаче не иска това. Във взаимен интерес е олигархията да се омете с възможно най-ниско ниво на обществено напрежение.

Ако обаче продължат да упорстват и ясно заявят, че искат кръв, може и да я получат.

Българите не сме народ, който лесно се вдига на революция. Вдигнем ли се обаче, можем да мобилизираме у себе си сили, които пазим само за исторически важни несправедливости. Ако наглото трио БСП - ДПС и "Атака" не искат историята да ги заклейми, да се махнат незабавно. България не стои изправена вече 13 века, за да позволим сега да стои на колене пред шайка самозабравили се бандити. Битката за България е по-важна от правото, от закона, от морала, от цивилизоваността, от мира и от реномето. Народът има безпрекословното право да си вземе държавата, защото тя може да бъде само негова. Ничия друга.

Автор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com