Коварни Реформатори!

19836
Коварни Реформатори!
Снимка: Реформаторски блок

След Сърница вече можем да поздравим Борисов и ГЕРБ с първата изборна загуба от 10 години насам - откакто лидерът влезна в политиката и започна да претендира за властта - било на парламентарни, било на местни, било на президентски, било на европейски избори! Било и на частични кметски избори като неделните в Сърница! Защо ли, питат се неориентираните? Защото на тези избори ГЕРБ се яви с двоен товар на гърба си - на първия тур освен срещу дежурния опонент ДПС, и срещу Реформаторския блок, а на втория - уж в съдружие с хората на Кунева, Кънев, Лукарски и Корман Исмаилов срещу общия враг ДПС, Местан и Доган! Да, ама уж, наистина уж!

Случи се обаче точно обратното - изпапали около 700 гласа на ГЕРБ в битката му с ДПС на първия тур, Реформаторите обещаха тържествено да ги "внесат" в изборната им сметка на втория. И ако на централно равнище Кънев, Кунева, Лукарски, Ненчев и (дано!) Корман Исмаилов и Касим Дал да бяха искрени в поддръжката си, на местно равнище - там, където се водеше истинската битка срещу ДПС, Доган и Местан - никой сякаш не разбра това. Така наречените Реформатори на терена на Сърница не пожелаха и да чуят за някакви си елитарни софийски споразумения между ДСБ, България на гражданите, СДС, дясно-ориентираната издънка на БЗНС и "предателите" на ДПС Корман Исмаилов и Касим Дал, и демонстративно им показаха среден пръст, като избраха да се върнат към лоното си, гласувайки за партията-майка ДПС! Обобщението показва, че като изборен електорат братята турци от Реформаторския блок в Сърница след леко политическо пиянство на първия тур бързо-бързо отрезняха, още по-бързо загърбиха (уж) партийните си пристрастия и се върнаха към доброто старо етническо гласуване! Както се казва, кръвта вода не стана, турчинът си остана турчин - даже още по-турчин! - и запрати временните си мераци по Реформаторския блок на боклука! Категорично и безапелационно! Ако сравним гласовете дадени за ГЕРБ на първия тур, с гласовете, дадени за тях на втория тур, ще видим, че така са постъпили не само гласувалите първата неделя за Кунева, Кънев, Лукарски, Ненчев и за Исмаилов и Дал, но и част от гласувалите първата неделя за ГЕРБ! Някак си двойно предателство, турска му работа, етническа!

Кънев: Местните избори може да имат фатални последици за коалицията

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е недоволен от кмета на София - Йорданка Фандъкова. „Симпатиите са едно, но контролът върху общинския ...

Борисов и ГЕРБ трябва добре да си направят сметката занапред и особено за националните местни избори през октомври. Провалът им на частичния вот в Сърница със сигурност ще се мултиплицира и наесен, а там - това в ГЕРБ би трябвало да го знаят още по-добре - битката с иначе коалиционния партньор Реформаторски блок ще бъде още по-ожесточена! Защото от резултатите през октомври ще се реши съдбата на и без това изкуственото, и леко дървено обединение на разнородни партии под шапката "Реформаторски блок"! Ако в Сърница коалиционните партньори на ГЕРБ просто отказаха да застанат на втория тур зад тях - нищо, че се кълняха в това, особено пък срещу "общия враг" Доган, Местан и ДПС, на редовните местни избори през октомври Кунева, Кънев, Лукарски, Ненчев и Исмаилов и техните дружинки по места ще обявят открита война на живот и смърт на Борисов и ГЕРБ! Парадоксът е крещящ - управляващите на централно равнище ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъдат смъртни врагове на местно равнище! На президентските избори догодина - също!

Нека когато правят дребните и едрите си сметки, сега и занапред, хората на Борисов не забравят, че зад безспорно водещата фигура на Реформаторите Радан Кънев здраво (и решително!) стои лицето Иван Костов - колкото и да го усуква Раданчо по въпроса! А Иван Костов не прощава! И не може да прости, първо, това, за което мълча и се сърди на целия български народ няколко години - че не му даде втори управленски мандат! Докато Борисов си го получи на общо основание. И второ, даже по-важно - защото завистта, доказано е това, е най-човешкото качество, и никой не може да се сърди на Костов затова, че я има в изобилие! Сърница бе само Костовото антикоалиционно начало!

Сърница, а и предстоящото през октомври, идват, за да покажат на ГЕРБ и Борисов, че - както го е казал народът - на вълка затова му е дебел вратът, защото сам си върши работата! Тепърва печелилият дванадесет поредни избори лидер на ГЕРБ ще отчита грешката си, която направи с Реформаторския блок. При следизборната анемия на БСП и в раздробения на седем 43-ти парламент, ГЕРБ с чиста съвест и с пълно основание можеше да си състави собствено правителство на малцинството, което щеше да има не по-малка парламентарна поддръжка от сегашната - просто друго яче не можеше, и не може да бъде! - и щеше не само да заявява намерение за неотложни реформи, както е сега в съдружието с Кънев, Кунева, Лукарски, Ненчев и Корман Исмаилов, а вече щеше да ги е и подхванал! Както неведнъж се е бил в гърдите Борисов - че обича сам да поема и сам да носи отговорността! За да се знае кой в крайна сметка е успял, и кой евентуално се е провалил! Всъщност, може би още не е късно!

Автор: Валентин Стоев

Мерджанов нападна управляващите заради Сърница

Изборите в Сърница доказаха че ГЕРБ и реформаторите ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да печелят изборите по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com