Кипи безсмислен труд

48104
Кипи безсмислен труд
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Знаете ли, уважаеми читатели, кога един закон не се спазва? Когато няма условия да се спазва, когато няма механизми и когато няма стимул.

Днес е работен ден. Събота. Който може, нека да отиде до Околовръстното на София и да види какво се случва. И нормално – в почивен по традиция ден никой не иска да работи, колкото и да се повтаря колко важно е това за пустата икономика. Естествено има и професии, в които няма как – но при тях така или иначе отработване няма, така че делник или празник е все едно. Има и хора, които им се налага да работят - за тях също е без особено значение дали е делник или празник.

Правят младежки бюра по труда

Младежки бюра по труда ще помагат на завършилите студенти да си намерят по-лесно работа. Това е едно от предложенията, които направи ...

В началото на седмицата един от червените депутати – Петър Кънев, даде предложение как в случай на сливане на дни покрай празници да се взема от полагаемия се платен отпуск, вместо да се отработва. Идеята, естествено, е по-безумна дори и от самото отработване. Защото платеният отпуск затова е отпуск – за да си го ползва всеки, когато иска, а не държавата да му казва кога да го ползва. Иначе следващата стъпка е да ни се казва и за коя партия да гласуваме. И както посочи юриста от КНСБ Иван Сотиров какво правим, ако на работа дойде човек без осем месеца стаж и си тръгне да речем след пет, но през това време е минала Коледа – стойността на неговия отпуск кой ще я покрие? Но така е - българите трябва да работят повече, а не да имитират дейност, казва г-н Кънев, който днес едва ли работи, освен над себе си – пак е труд де.

В България все сме много работни – чудно обаче днес не виждам заседание на Народното събрание, в Министерския съвет прозорците също тъмнеят, няма дори някое събранийце в Столична община. Този светъл пример, така да се каже, въодушевява. Интересно обаче като сме толкова работни, защо сме на това дередже? Дали в Германия, Франция, Великобритания си отработват така празниците? И дали не е по-добре просто при сливане на дни всеки работодател сам да преценява ще трябва ли да се отработва или може да си позволи да почива малко повече? Че иначе „кипи безсмислен труд” и икономиката май дозацикля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com