Кадровикът Първанов!

20155
Кадровикът Първанов!
Снимка: АБВ

Голям кадровик се извъди този Първанов. Мине, не мине седмица, и той поиска нечия оставка. Сега на пангара на Първанов е военният министър - да си отидел, защото като Марко на Косово поле се бил заинатил и искал да се разкрият досиета - ченгесарските, разбира се - на военното разузнаване. Не можело, според Гоцето - защото това щяло да застраши националната сигурност; защото това щяло да осветли чуждите граждани, работили за България, а това щяло да бъде пагубно за тях. Загриженият за държавата бивш български президент не ще и да чуе, че става дума не за чужди граждани, а за наши си; не иска да чуе, че става дума не за законспирираните разузнавачи, работили до 1989 година, при това само тези, които са получавали възнаграждения за доносите си, и което е най-важното, че са работили само привидно за българското разузнаване, а всъщност са се потили денонощно за съветското разузнаване! И най-вече за КГБ!

Защо ли Първанов толкова се тръшка за бившите си колеги-доносници! Ами много просто - защото между тези така наречени разузнавачи е и самият той! Както и поне трима от неговата партия АБВ, двама от които в момента са депутати! Хубавото в случая е, че министър Ненчев е със здрави нерви и по всичко личи ще удържи на натиска не само на Първанов, но и на други негови колеги "разузнавачи"! До 1989 година, разбира се!

Първанов: Идва ми в повече партийното лидерство

На мен ми идва в повече партийното лидерство. Най-вероятно това ще бъде моя последен мандат като партиен лидер. Това заяви председате...

Пак Първанов преди време поиска оставката и на енергийния министър Теменужка Петкова. Защо ли! Защото Петкова, за разлика от всички досегашни енергийни министри, работи по въпроса - а не имитира! Както правеше най-пресният й предшественик с диплома от Сорбоната Драгомир Стойнев, например. Помните ли я тази карикатура, само говореше - с леки запецвания - и нищо не правеше. Което на фона на зашеметяващата му некадърност направо си беше късметлийско за държавата! Ако този политработник беше се опитал да свърши нещо и за енергетиката, горко й на енергетиката - както обикновено става с министрите на БСП! След тях поне две правителство трябваше да спасяват отрасъла! Министър Теменужка Петкова е сред най-противните на Първанов, защото именно тя разобличи - още като главен специалист в министерството, отговарящ за големите енергийни обекти (и проекти), далаверите в сегашно и минало време на групата продажници около Първанов, бореща се за руските енергийни интереси в България, наречени хитроумно от тогавашния президент на власт Първанов - "Голям шлем"!

Няма умора президентът Първанов - не му стига енегетиката и отбраната, ами вдига публично мерника и на образователния и на икономическия министър. Да си отиват, отсече човекът от Пернишко, защото нищо не правели! И с цялото си уж "коалиционно" нахалство заяви на всеослушание, че видите ли, ако Борисов нямал избор и подходящи кандидатури за техни заместници, да се обърнел към него - в АБВ, продължава нахалникът Първанов, имало хора, подходящи за цяло едно ново правителство!

Да му се чудиш на акъла на бившето Гоце - това, че ГЕРБ все още го брои за коалиционен партньор, е, така да се каже, по милост. Или може би от уважение към колегата им Калфин - един наистина действен и полезен за всяко правителство министър! Първанов нечистоплътно се възползва от него - употребява го безцеремонно за политическите си цели, както изглежда, без да му е взел разрешението и съгласието! Да му се чуди човек и на Ивайло Калфин! Колкото до Първанов - нека си понатисне пост-президенските мераци и да спре да занимава населението със себе си! Трай си, експрезиденте, за да те обичат! Че малко ти останаха тези!

Автор: Валентин Стоев

В АБВ развиваме пряката демокрация, заяви Първанов

Удовлетворен съм, че този пряк избор, първи по своя характер в левицата, е знак за необходимостта от пряка демокрация в отделните парт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com