КНСБ = БСП!

24089
КНСБ = БСП!
Снимка: БГНЕС

Тия наши синдикалисти - хвани единия, удари другия! Пламен Димитров, след година и половина дълбок профсъюзен сън по времето на Орешарски, напоследък така се е възпламенил, че е труден за удържане. Веднъж успя да се сбие с Каролев - след спор в сутришен блок на Нова TВ. Тренчев пък, от своя страна, също след едногодишна дрямка, се взриви като забравен от II св. война снаряд с налудничавото изявление, че така - с протести и шествия! - повече не може; и че е крайно време населението да грабне пушките и да натири тези самозабравили се политици! Вдън земя! И т.н.!

Че профсъюзите са левичарски формирования, две мнения по въпроса няма. Както и - че лидерите им, като такива, са със задължителен ляв уклон! Но този път, особено при Пламен Димитров, нещата сякаш са по-различни! Особено български!

Жесток сутрешен скандал за пенсионната реформа

Голяма част от ромското население въобще не се осигурява, а когато навърши възраст, получава пенсия – от бюджета на НОИ. Освен то...

По-опитните наблюдатели няма как да не са забелязали, че КНСБ и шефът му се активизираха особено много, първо, когато БСП осиротя след оставката на Сергей Станишев, и второ - след прекаленото снишаване на новия й лидер Михаил Миков (дотолкова, че вече почти не се вижда!)! Факти, които - взети заедно, сякаш оставят празна нишата на "лявото" в българското политическо пространство. Там именно Пламен Димитров с КНСБ зад себе си, се е (само)упълномощил да се намести! Как? - ще запитате вие лидера Пламен Димитров. Много просто, също като БСП, защитавайки хората на наемния труд и техните социални права, би ви отговорил бодро председателят Димитров!

И ето нещото, което амбициозните реформатори от правителството на Борисов трябва да знаят. Профсъюзите ще бъдат техният основен опонент. И това се видя вече - първо с шумотевицата, която вдигнаха миньориte, надянали виолетовите туники с надпис "КНСБ", манифестирайки в центъра на София; второ - с извиването на ръцете на Влади Горанов при промяната на минималната заплата за 2015 г.; и трето - с криминалната неделна среща на КНСБ + "Подкрепа" с преговарящия екип на правителството за размера на осигурителните вноски и необходимия трудов стаж за пенсия! Знаменателното е, че и по всички спорни точки профсъюзите пожънаха небивал досега успех!

Реформаторите трябва да знаят още, че дълго занапред техни опоненти ще бъдат именно синдикатите! Логично е и да се запитаме, защо, говорейки за статуквото и неговите проявления, всички наивно пропускаме точно синдикатите! Пропуск е!

Автор: Валентин Стоев

Димитров: Не искаме оставки, а корекции

Ние не искаме оставки. Имаме бележки за корекции в определени политики, които могат да бъдат направени между първо и второ четене в пар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com