Изборът да си българин

43596
Изборът да си българин
Снимка: Thinkstock Images

Българин не се раждаш, българин ставаш.

Духът е нещо, което не ти е гарантирано по рождение. И трябва да избереш да го оставиш да се развие.

"Звук и светлина" и богата програма за 3 март във Велико Търново

Велико Търново ще отбележи Националния празник на България с богата програма. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Тържествата ще...

Много хора, българи по лична карта, не обичат България. Обиждат я, позорят я, мамят я, рушат я. Оплакват се от нея и мислят, че живеят в ада, а навсякъде другаде е рай.

Тях ги е срам, че са българи. За тяхно щастие обаче, могат да си отдъхнат. Защото не са.

Да си българин не означава да имаш документ за това. Да си българин означава, ако се спреш за малко насред забързаното си ежедневие, да чуеш как в ушите ти кънтят заветите на Аспарух и Самуил, на Ботев и Левски, на опълченците на Шипка.

Българин се става. Правиш от себе си българин, избираш го.

Избираш да обичаш страната си - дома си - да го уважаваш, да признаваш всичките му несъвършенства и въпреки това да работиш с цялата си душа, за да стане той по-добър. Не обиждаш родината си, защото тя е част от това, което си ти самият и ако обиждаш нея, обиждаш и себе си. Не си дребнав тарикат, който е готов да минава през чужди съдби, за да върви напред. Защото истинският български дух е справедлив, честен и достоен. Не можеш да си българин и да мразиш останалите - народи, етноси, религии. Защото само низките утвърждават себе си, отричайки другите. Българинът обича - родината, народа, семейството си. Обича, защото именно тази обич ни е съхранила през вековете и през тежките изпитания, които съдбата е изпратила на България.

Възстановка по случай 3 март ще се проведе във Велики Преслав

Историческа възстановка по случай Националния празник на България ще се проведе на 3 март във Велики Преслав. Това съобщи Мирослав Слан...

Днес е 3 март.

И почитаме подвига на всички онези, РЕШИЛИ да бъдат българи! РЕШИЛИ да се жертват, за да ни има нас. РЕШИЛИ да отхвърлят унижението и насилието, защото духът им е достоен и велик.

РЕШЕТЕ и вие.

Да си българин е прекрасно. Дишаш с по-леки гърди. Щастлив си, че си се родил там, където и сам би избрал. Бориш се, защото имаш още борба пред себе си, но това не те обезсърчава, а напротив - кара те да упорстваш, защото щом дедите ни са могли да превъзмогнат себе си, за да ни дадат шанс, и ние можем да направим същото - за нашите деца и за техните деца.

Затова РЕШЕТЕ. Защото днес празнуват само решилите.

Безплатен вход в НИМ за 3 март

Националният исторически музей /НИМ/ обявява вход свободен на Трети март 2015 г. от 9.00 до 17.30 ч. - Националния празник на България...

Честит, 3 март, българи!

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com