ГЕРБ да не се дуят толкова!

36751
ГЕРБ да не се дуят толкова!
Снимка: БГНЕС

Кой знае как и защо, но в последно врме се създаде усещането за непоклатимост и непобедимост на ГЕРБ. Съществена е, разбира се, заслугата за това на бившия председател на БСП Станишев, който имаше нахалствато да загуби, 11 ли, 12 ли, или направо 15 изборни битки от Борисов - резил, който поне още сто години ще тежи на CV-то на столитницата. Има и други (също личностни) причини ГЕРБ да се фука, че е непоклатимият гранд, наближат ли избори. Безспорната, признатата дори и от неговите опоненти, харизма на лидера Борисов. Друг въпрос е доколко и докога тя ще му осигурява политическото преимущество! На него и на ГЕРБ!

Истината за потискащото превъзходство на партия ГЕРБ в българската политическа система, обаче, има и друга страна. Тя се корени в, обратно, потискащата немощ на останалите български политически субекти. Воглаве с БСП! Със Станишко зле, с Миков - още по-зле, казват черногледите. И не са далеч от истината. Защото апаратчикът от Кула, Видинско, не само че няма да издърпа партията напред, но ще я върне още назад.

Цветанов претендира, че ГЕРБ може да признае грешките си и да не ги повтаря

Избирателят първо трябва да знае какви са управленските секторни политики, които се предлагат. ГЕРБ ще спечели избирателите, като напра...

В интелектуално отношение най-вече! Това, което не можеше да се отрече на Станишев, бе образованост и интелект!

А за да сме докрай справедливи - не е истина, че само бившият председател е виновен за изборните провали на БСП. Бюлетинната импотентност на столетницата й е наследство от времето на председателя Първанов. Нещо като партийна щафета е. Не сме забравили, че и предишният председател не бе спечелил избори! Нито едни. При това без Борисовия дамоклев меч да виси отгоре му! Нека червената членска маса не приковава на позорния стълб на изборните си провали единствено председателя Станишев!

Не само слабостта на социалистите прави ГЕРБ изборно неудържим. Ако хората на Станишев и Миков са забравили що е то изборна победа, това с още по-голяма сила важи за другите, лутащи се в българската политическа мъгла, партии и партийки! Каква би била силата и какво би било влиянието на ДПС, например, ако от уравнението извадим обръчите от фирми и прословутото турско послушание на уплашени избиратели? Както и особено актуалната от последните два избора престъпна търговия на ДПС с циганските гласове. "Сал един Бат`Сали не стига", казал неотдавна по повод на предстоящата предизборна кампания вездесъщият Ахмед Доган! И е прав! Задачите се усложняват!

Още по-незначими са останалите политически несретници - отломките от СДС, послушниците на Костов, кариеристите около Кунева, самонарекли се вкупом реформатори! За Барековата завера пък, да не говорим - на европейските избори тези юнаци профукаха 10 млн. лева народна пара през Пеевски, Цв. Василев и банката му, за да пратят двама депутати в Брюксел - да бяха казали, щяхме да измислим нещо, без да обират цяла банка и да вкарват насмалко страната във банкова и във финансова криза, която междувпрочем още не е избегната! При това с цяла година - толкова всъщност беше предизборната им кампания! - мурафети, сплетни, лъжи и откровени кражби!

Сова Харис: 5 партии влизат в парламента

Ако парламентарните избори са днес ГЕРБ получава 43.2%, а БСП 31.4%. Това сочат данните от социологическото проучване на Сова Харис по ...

ГЕРБ просто няма противници. И нека не се дуе - вижте ни, чудете се! - защото всъщност играе мач без противник. Борисов - също! Добре де - почти без противник! И ако не отчете това сега, след време може - даже е сигурно! - да се окаже, че съдбата на "онова" СДС и "това" НДСВ била много лесна за споделяне!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com