ДеПреСия

31252
ДеПреСия
Снимка: БГНЕС

Два дни преговори, два дни мъка – няма разбирателство. А колкото и да е клиширано, то е нужно на България. Още по-нужно и на първо място е обаче порочният модел на тотално смукане от едни за сметка на други да бъде силно ограничен, ако не може да изчезне въобще.

Нещата са крайно прости и опират винаги и само до пари. В световен мащаб 1% от хората на Земята държат 48% от парите. В България достоверна статистика няма, но така, по нашенски, ще си позволя да надпиша сметката – двойно. А публична тайна е, че икономическите власт т.е. парите в България минават в огромната си част през ДПС. Това го казват куп политици, най-пресният пример беше даден вчера.

И те живели дълго и щастливо

"Имало едно време..." – любимото начало на всички деца, нали? Или поне на тези без таблети – не знам сега колко са, след ка...

Парите не са всичко на този свят – те са 90%, а останалите 10% могат да се купят с пари, гласи една „народна” мъдрост. Друга пък казва – сиромах човек, жив дявол. Е, заради комунистическото отроче ДПС – Движение, създадено от „баш кадрите” на службите, живите дяволи в България са в световен стандарт, като този за разпределението на парите, за когото говорих по-горе – половината под границата на бедността.

Докато хората се борят като кучета за насъщния, България не може да тръгне нагоре. Няма как да има духовност, когато няма с какво да нахраниш семейството си – просто и ясно. Просто и ясно е как може да се преодолее проблемът – като се разрушат икономическите зависимости и нечестиви обвързаности със закона. Това ще стане с действаща полиция, прокуратура и съдебна система. Знае го всеки с капка акъл в главата, знае го обаче и ДПС – затова и Делян Пеевски е символът на кадруването точно в съдебната система. Когато си овладял единственият механизъм, който може да те препъне, развяваш си коня както пожелаеш.

Има ли надежда – след плахото предложение на служебното правителство по отношение на съдебната система аз съм скептик. Много правилно правосъдният министър Христо Иванов иска външен анализ на Цацаратурта и ... дотук. Иванов, видите ли, нямало да натрапва мнението си на следващите във властта т.е. 99% ГЕРБ. Защо бе, другарю, защо не настояваш - нали и ГЕРБ, уж официално, не иска въобще да види, камо ли да държи ръчичката на ДПС? Ще чакаме да не остане жив човек в България ли – такъв, който да допринася за икономиката т.е. за хляба, а не такива, които чакат само социални плащания – пенсии, безработица, помощи и т.н., и т.н. Откъде да дойдат – от кръговете с фирми ли, които лъснаха в КТБ и които едва ли са само там? Когато полагаш кухи основи, къщата рухва.

Според редица изследвания българите са едни от най-нещастните хора на света. Със сигурност мнозина от Вас, драги читатели, усещат непоносимата миризма и непосилната тежест на депресията. На липсата на надежда. Защото за 25 години Преход най-голямата кражба си остана тази – кражбата на надеждата. Но когато на един човек не му остане и надежда, той вече няма какво да губи и се превръща в звяр – яростен, без спирка, нехаещ за последствията и прегазващ всичко пред себе си. Стигнахме ли вече дотук –  дано другарите, които си говорят сладко-сладко всеки ден под надписа „Съединението прави силата”, да си зададат и отговорят на този въпрос. А не да вадят като някаква магическа карта от „Монополи” етническата – за да са винаги вън от затвора, когато трябва да са закопани в него.

Близнашки се завърна в атлантическия отбор на Плевнелиев

На 27 август премиерът Близнашки, по изрично настояване на скрития зад кулисите Бойко Борисов (по информация на ivo.bg), контраатакув...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com