Циганите – да търсим лек на проблема, а не временно решение

51136
Циганите – да търсим лек на проблема, а не временно решение
Снимка: БГНЕС

Тези дни не е лесно да се следи информационният поток. Ако не са слуховете, догадките и окъслечните информации около случващото се в Корпоративна търговска банка, то има голяма вероятност да се натресете на ревящи цигани в национален ефир или пък да си пуснете фиша в разиграващата се от около година лотария "Ще подаде ли оставка Орешарски или не"?

Тъй като по темата КТБ нещата започнаха да придобиват размерите на мелодраматична сапунка с лоши сценаристи, а лотарията е безинтересна, тъй като рано или късно правилната комбинация ще излезе, нека поговорим за циганите.

В Стара Загора готвят бутане на ромско гето, ромите си строят незаконно с материал от "Аязмото"

Ромско гето в старозагорския квартал "Лозенец" е на път да бъде на практика премахнато. Причината е стара като България - незаконни стр...

Ех, циганите... Тази манна небесна/рана на лицето на България (според зависи кого питате). Манна небесна, защото след турците и най-малограмотните българи са най-верният и лесен за манипулиране електорат от всички партии (който твърди обратното, най-вероятно лъже). Рана, защото никой не кара представителите на това мнозинство да плащат за комунални услуги, градски транспорт и т.н...

Не ме разбирайте погрешно – не мразя циганите. На мен лично не са ми направили нищо. Проблемът е другаде, а именно във факта, че за 25 години сигурно са били написани около милион стратегии и покрай тях откраднати няколко по толкова лева, а резултатът е... никакъв.

Това за пореден път се видя в началото на тази седмица, когато отегчените от останалите сапунени саги в държавата телевизии решиха да проследят надълго и нашироко събарянето на незаконните постройки в старозагорския квартал "Лозенец".  И гледката от мястото на събитието си заслужаваше по отношение на думичката "шоу" – кълнене до девето коляно, замеряне с тухли, рев за чаветата и какво ще се случи с тях, заплахи как кметът на следващите избори нямало да получи нито един глас от местното население... грамадни сателитни чинии, маркова бяла техника и т.н. и т.н.

В тази връзка: Първо – уважаеми цигани, роми или както искате да се наричате, спрете да раждате на конвейер. Второ – образовайте се и си потърсете работа - скъсайте с родово-общинския строй, не може държавата да го направи вместо вас. Оттук следва и третото – спрете да се продавате за суми между 20 и 50 лв.!!! Разбира се, нищо от това няма да се случи. По една проста причина – няма защо да се случи.

Конвенции срещу закони за съборените незаконни къщи на ромите в Стара Загора

Когато отидете с тухлите да строите в „Южния парк” например, тогава държавата трябва да ви спре. Но когато сте построили ве...

Държавата толкова се е оплела в собствените си батаци – енергетика, банков сектор, здравеопазване, образование и т.н. и т.н., че няма нито сили, нито желание да се бори с една от най-досадните "пъпки" по собственото си лице. И предпочита за пореден път да продължи да стиска, докато си мисли, че решава проблема. А той просто се задълбочава и вероятността болеста да засегне и други части става все по-голяма и голяма.

Няколко заключения: Първо – най-вероятно ромите от Стара Загора ще заведат и ще осъдят България в Страсбург заради това, че са били изселени, без да им е осигурен нов дом. Подобно нещо успяха вече да направят ромите от столичния квартал "Баталова воденица". Второ – конкретният случай е само щрих от цялата картина, изпъстрена с гета из цялата страна. Които вероятно ще останат цели-целенички поне до следващата трагедия, подобна на тази от варненския квартал "Аспарухово". Да живее двойният стандарт!!! Трето – държавата (ако тя все още съществува и има желание да упражнява каквито и да е функции) да се събуди от сладкия си сън и най-накрая да приеме един строен документ за работата с ромите. И на когото не му изнася да си седи в гетата, но да му се отнеме възможността за получаване на детски надбавки. Това е. Лесно, нали?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com